Fineerhout voor een warm contrast in het interieur

Wit en zwart blijven trendkleuren in ons interieur, maar we willen tegelijkertijd ook terug meer warme gezelligheid in onze inrichting brengen. Als er één materiaal bij uistek is dat karaktervolle en warme accenten legt, dan is het hout!

Warm contrast

We willen ons thuis geborgen voelen, het gevoel krijgen helemaal tot rust te komen. Dat doel realiseren we steeds vaker door warme en natuurlijke materialen in onze woning te integreren zoals hout. Hele wanden, plafonds, vloeren of kasten bekleden we met multiplex, fineerhout of andere houtsoorten. Vaak zien we deze houten materialen in combinatie met witte muren, witte gietvloeren of beton, wat voor een warm contrast zorgt.

De mogelijkheden van houtfineer

Hout brengt warmte en persoonlijkheid in huis, zeker in een strak interieur. Houtfineer kan op veel manieren worden toegepast. Het is bijvoorbeeld geplakt op flexibele platen van 1,5 mm, maar ook op platen van 40 mm voor bijvoorbeeld deuren. Fineerstroken van 300 x 25 cm en 0,8 mm dikte kunnen met contactlijm ook op een bestaande ondergrond geplakt worden, zoals keukenkastjes. Houtfineer is er bijna in alle houtsoorten met elk kenmerkende kleuren en nerfstructuur.

Scandinavische den

Ook merken we op dat de Scandinavische trend om dunne latten uit dennenhout of dennenfineer, zowel voor vloeren, wanden, plafonds als kasten terugkeert naar het Europese vasteland. Dennenhout heeft heel wat voordelen: het is niet duur, gaat lang mee en trekt niet krom. Bovendien behoudt dennenhout zijn oorspronkelijke kleur.

 

30/08/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?