5 ongewone Feng Shui tips voor een happy home!

Feng Shui lijkt voor velen een ‘ver-van-mijn-bed-show’. Iets waar mensen met veel tijd en geld zich mee bezig houden. Toch kan iedereen interessante lessen trekken uit Feng Sui. Vandaag schotelen we je vijf tips voor die jouw interieur meer in balans brengen.

Beginnen bij het begin – De inkomhal

Zorg ervoor dat je inkomhal altijd netjes en opgeruimd is. Volgens de Feng Shui-leer stel je zo je huis open voor opportuniteiten. Wij denken dat een opgeruimde hal vooral als voordeel heeft dat je niet door rommel verwelkomd wordt als je ’s avonds thuiskomt. Zorg er dan ook voor dat je deur volledig open kan – en niet geblokkeerd wordt door rommel – en berg die rondslingerende schoenen op in de kast.

Een warme en levendige werkplek

Zowel op kantoor als thuis zorg je voor een natuurlijke balans aan je bureau door een plant of warme kleuren toe te voegen. Het grote probleem is de TL-verlichting die voor een onnatuurlijk licht zorgt. Daarnaast wordt er ook vaak gebruik maakt van metaal en steriele kleuren. Wie toch een natuurlijke balans wilt, kan een plant op zijn bureau plaatsen, houten accessoires gebruiken of de werkplek inrichten met warme kleuren.

Werken en slapen met zicht op de deur

Zowel tijdens het werken als tijdens het slapen is het belangrijk dat je een perfect zicht op de deur hebt – de zogenaamde ‘command position’. Dit stamt nog van vroeger waar het belangrijk was om een zicht te hebben op mogelijke indringers wanneer je – onbeschermd – in bed lag. Hetzelfde geldt tijdens het werken. Heb je geen zicht op de deur, dan zal je je ongemakkelijk voelen. Is het niet mogelijk om je bureau naar de deur te draaien? Hang dan een spiegel op zodat je toch een zicht hebt op de deuropening.

Foto: Interiors and more

 

Let er wel op dat je het bed niet recht tegenover de deuropening plaatst. Volgens de Feng Shui-leer wordt het zo te veel blootgesteld aan de binnenkomende energie.

Verlos je slaapkamer van elektronica en rommel

Rommel zorgt voor onrust en ook elektronische toestellen houden ons uit onze slaap. Het verbannen van elektronische toestellen zoals de televisie, tablets en smartphones is dan ook een ware must voor een gebalanceerde slaapkamer. De slaapkamer moet een plaats van rust en sereniteit zijn. Rommel onder of naast hebt moet dus verwijderd worden uit de kamer. Dit komt de circulatie van de positieve energie ten goede wat voor een betere nachtrust moet zorgen.

Feng Shui-tips voor koppels

Woon je samen met je partner? Dan biedt Feng Shui je enkele tips om ook jullie relatie in balans te houden.

Wie had ooit gedacht dat onze nachttafels een representatie van onze relatie zou zijn? Volgens de Feng Shui-leer moeten koppels die een gebalanceerde relatie wensen ook hun nachtkastjes in balans brengen. Idealiter is het nachtkastje en de nachtlamp aan de rechterzijde van het bed dus identiek aan het kastje en de lamp aan de linkerzijde.

Wie ten slotte de vlam weer wilt aanwakkeren in zijn relatie moet altijd twee kaarsen aansteken. Vuur staat symbool voor energie en Feng Shui schrijft voor dat we voor iedere persoon een kaars moeten aansteken.


 
    
04/03/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?