Een unieke uitstraling voor je woning dankzij Serax’ nieuwe collectie

plantenhoek modern en sober

Interieurspecialist Serax stelde onlangs de nieuwste collecties van haar designers voor. Die nieuwe collecties bestaan uit tal van unieke lifestyleproducten die niet alleen functioneel zijn, maar ook nog eens prachtig staan in je interieur. Benieuwd? Homeproved was erbij en wij vertellen jou graag wat we allemaal gezien hebben!

Tip: klik op de foto’s om ze te vergroten!

Heerlijk ontspannen in de woonkamer

Strakke meubels die rust uitstralen

Een stijlvolle woonkamer? Haal dan zeker een karaktervolle zetel in huis. Dat is alvast geen probleem met deze prachtige exemplaren van Bea Mombaers: het strakke zwarte onderstel wordt feilloos gecombineerd met heerlijk dikke, zachte kussens. Een echte uitnodiging om te relaxen!

Stel je zetel gemakkelijk naar believen samen: je hebt de keuze uit drie verschillende kleuren kussens en kiest meteen ook voor een (of meerdere ;-)) eenzit, tweezit of driezit. Mix & match alsof het een lieve lust is!

Ben jij het type dat graag van tijd tot tijd wat verandering brengt in zijn/haar interieur? Dan ben jij vast en zeker fan van de sofa’s van de Italiaanse Paola Navone! Die sofa’s zijn niet alleen gemakkelijk te verplaatsen, je vervangt ook in 1-2-3 de kussens die erop liggen. Een hele nieuwe uitstraling, dus! Dankzij het visgaatmotief zijn de stoelen erg luchtig. Zo zijn er zeker ook geen breuken in je interieur. Een open, lichte woonkamer: check!

Sfeervolle verlichting voor extra gezelligheid

Die moderne zitplek heb je alvast gekozen. Je helemaal ontspannen dankzij de juiste verlichting? Jij raakt ongetwijfeld geïnspireerd door de collectie Essentials van Koen Van Guijzen. Hij gaat daarbij – hoe kan het ook anders – terug naar de essentie: een mix van ruimtelijke figuren en eenvoudige elementen sieren de collectie. De sobere lampen stralen dan ook rust uit: heerlijk om te recupereren van een lange, stresserende werkdag.

vier moderne lampen, grijs en zwart, schakeringen
Designer: Koen Van Guijzen – Collectie: Essentials

Maar ook de collectie Sofisticato van dezelfde designer is een echte aanrader. Daar combineert Van Guijzen brutalisme met verfijnde elegantie. Wat er extra speciaal is aan deze lampen? Ze bestaan uit blauwstaal: dat materiaal wordt volledig met de hand gemaakt, heeft een zachte blauwe gloed en is ook nog eens volledig roestvrij. Perfect voor jouw woonkamerlamp!

zwarte staanlamp met grijze achtergrond
Designer: Koen Van Guijzen – Collectie: Sofisticato

En tot slot, de verlichting die echt niet kan ontbreken in een modern en strak interieur: de betonnen lamp van Patrick Paris. Dankzij zijn collectie creëer jij je eigen unieke exemplaren. Hoe? In eerste instantie zijn het ruwe, langwerpige, betonnen hanglampen. Met een hamer en een harde slag breek jij daar echter een deel van af. Zo krijg je onderaan een unieke, scherpe lamp die een verrassend warme uitstraling heeft wanneer je ze aansteekt. Modern en gezellig gaan dus perfect samen. Via dit artikel vol tips kom jij alvast te weten hoeveel van Patricks hanglampen jij precies nodig hebt in je interieur.

Heerlijk dineren in de eetkamer

Het essentiële: tafel en bestek

Wat meteen duidelijk was aan de nieuwe tableware-collecties van Serax? Dat borden en bestek allang niet meer zo strak en perfect moeten zijn! Zo noemt designer Roos Van de Velde haar collectie zelfs ‘perfect imperfection’. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur: die is wild en intuïtief, maar oh zo prachtig in al haar facetten. De borden zijn niet mooi rond en de vorken zijn net vertakte twijgjes. Het speciale element in de collectie? De gouden lepel: zo eet jij nu al rijstpap met een gouden lepel ;-).

Meubilair dat zowel binnen als buiten mooi staat? Dat vind je in de AUGUST-collectie van designer Vincent Van Duysen. De minimalistische stoelen, geïnspireerd op het vroegere kloosterleven, staan haast onopgemerkt in de omgeving. Vincent Van Duysen bewijst het: eenvoud siert écht! En het leuke? Je kunt er qua decoratie nog helemaal je eigen ding mee doen.

De extraatjes: in kannen en kruiken

Je hebt je tafel en je hebt het bestek, tijd voor de verdere aankleding. Iets wat meteen wat meer cachet geeft aan je tafel? Leuke olieflesjes! Ideaal voor de olijfolie die je op je broodje of zelfgemaakte pizza giet. Voor de nieuwste en origineelste olieflessen moet je bij Anita Le Grelle zijn. De blauwe schakeringen doen meteen denken aan de oceanen. Ook de prachtige golvende vormen doen denken aan de zee. Hallo, vakantiegevoel!

Dat waren alvast enkele highlights uit de collectie van Serax. Ook hieronder vind je nog enkele leuke accessoires. Welke is jouw favoriet?

11/07/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?