Een oosters tapijt in je interieur: karaktervolle blikvanger

oosters tapijt in woonkamer

Herinner je je dat ene zware tapijt van bij je oma & opa? Of misschien lag de hele vloer ermee bezaaid? Toen vond je het waarschijnlijk afschuwelijk (geen paniek, wij ook), al helemaal in combinatie met zware, donkere meubels & veel te veel tierlantijntjes… Maar geloof het of niet: het oosters tapijt is terug van weggeweest! Niets voor jou? Lees eerst even verder!

Eyecatcher (mét verhaal)

Waar zware tapijten vroeger de interieurs nóg donkerder en zwaarder maakten, hebben ze in hedendaagse interieurs net het tegengestelde effect. Een oosters tapijt doet een kale gang opleven, geeft een salon extra cachet en zorgt voor dat tikkeltje warmte dat een betonvloer nodig heeft.

Vintage tapijt

Schatten op zolder?

Heb je je tapijt gekocht op vakantie of in een tweedehandswinkel of antiekzaak? Dan is de kans groot dat er een verhaal aan vasthangt. Benieuwd? Laat je tapijt onderzoeken door een kenner!

Dit vintage tapijt heeft een hele geschiedenis, wat voor nog meer charme zorgt. Foto bij etsy.com (Pinterest).

Van industriële loft tot statig herenhuis

Ben je wel fan van een Perzisch tapijt, maar heb je schrik dat het in jouw interieur niet tot zijn recht zou komen? Dan brengen deze foto’s je misschien op andere ideeën. Van industriële loft & moderne woning, tot statig herenhuis & boho interieur: droom weg bij deze tapijten uit 1001 nacht!

Hoe onderhoud je een oosters tapijt?

Wees gerust, dat is best eenvoudig. We geven je alvast enkele tips:

  1. Stofzuigen. Stofzuig je tapijt elke keer wanneer je je huis poetst. Een kleine moeite, maar die loont!
  2. Vlekken verwijderen. Heb je echt vlekken gemaakt die je er niet uit geraken, doe dan een beroep op een professioneel schoonmaakbedrijf.

Wist je dat… sneeuw een natuurlijk hulpmiddel is om je tapijt op te frissen? Leg het tapijt op de verse sneeuw & reinig het zo aan beide kanten. Het resultaat? Een fris tapijt dat niet volledig doorweekt is!

21/07/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?