Een meubel recycleren als design bibliotheek

Leesfanaten weten het maar al te goed: de inhoud van boeken zorgen voor genot, maar evengoed de vorm. Het boek als object verleidt ons en verhoogt het leesplezier. Hoe kunnen we onze bibliotheek meer aantrekkelijk maken? Je vindt hier en aantal inspirerende tips om je meubels in een design bibliotheek te veranderen!

Bibliotheek maken met kaders

Heb je mooie kaders waarmee je niet goed weet wat te doen? Maak er een bibliotheek van! Je moet gewoon de kaders aan de muur bevestigen en ze mooi rangschikken. Kies daarna boeken die in de kaders passen en het resultaat is verrassend mooi!

Design bibliotheek onder de trap

Je kan ook de mogelijkheden van je trap volop benutten. Zo kan je een bibliotheek onder de trap installeren om zo plaats te winnen. Maar er zijn nog creatievere oplossingen. Als je trap groot genoeg is, kan je een van de muren gebruiken om je boeken op te bergen. Je kinderen zullen blij zijn als ze gemakkelijk bij hun favoriete boeken kunnen. Tot slot kan je ook de treden gebruiken en er echte ‘boekenrekken’ van maken.

Instrumenten om boeken op te bergen

Literatuur wordt met muziek vermengd als we instrumenten gebruiken om boeken op te bergen. Heb je een vleugelpiano die niet meer werkt? Gebruik hem voor je boeken en je zal versteld staan van het resultaat. Als je piano erg beschadigd is en je plaats wil willen, kan je ook het kader behouden en het aan de muur bevestigen. Ook daarin kan je boeken kwijt. Ook andere instrumenten, zoals een cello, lenen zich erg goed als opbergplaats voor boeken.

100% recyclage: een bibliotheek bestaande uit oude lades

Gooi niet zomaar commodes of bureaus weg zonder er de lades uit te nemen. Die kan je namelijk gebruiken als design bibliotheek in je woning. Je plaatst ze gewoon op de grond of hangt ze aan de muur, aan jou de keuze! Je kan ze ook op maat maken en schuin afzagen vooraleer ze op de grond te bevestigen.

Hieronder nog een aantal ideeën om gerecycleerde voorwerpen in design bibliotheken om te toveren.

17/01/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?