Een levendig zwart-wit interieur inrichten doe je zo!

Een zwart-wit interieur koel en saai? Het Zweedse interieur bewijst alvast het tegendeel. De combinatie van witte muren met enkele zwarte accessoires en een accentkleur creëert een modern én gezellig interieur. Ontdek er in dit artikel alles over!

Een zwart-wit interieur: enkele tips

Het Scandinavisch interieur heeft de laatste jaren alleen maar aan populariteit gewonnen. Zo zie je de laatste tijd veel zwart-wit interieurs met design meubels. Hierbij kies je er het best voor om je muren wit te schilderen. Je creëert niet alleen een strakke look, de ruimte oogt ook groter en er komt geen donkere, zwarte muur op je af. Combineer de witte muren met maagdelijk witte vloeren, zodat ze  een mooi geheel vormen. Voeg daarna enkele witte of zwarte design meubels toe aan je interieur. Vergeet daarbij de accessoires niet. Die details maken namelijk het verschil. Ga daarom op zoek naar originele kaders, lampen, een salon tafeltje en bijpassende kussens. Kies daarbij opnieuw voor wit-, zwart-, of grijstinten en een accentkleur.

De Zweedse woning in detail

Ook in dit Zweedse interieur zorgt de combinatie van witte muren en vloeren met zwarte accessoires voor een mooi, strak geheel. De woning wordt daarbij opgefleurd met de gele accentkleur. Die tint wordt doorheen de hele woning doorgetrokken en trekt in elke ruimte de aandacht. Zo is de okergele kast een echte ‘eyecatcher’. Ben je geen fan van geel? Ga dan op zoek naar een andere accentkleur die jouw interieur een unieke toets geeft.

Ook de zwart-wit keuken trekt de aandacht naar zich toe. De zwarte keukenkasten zorgen voor een strakke look, zonder dat ze de ruimte verkleinen of donker maken. De witte muren, vloer, tafel, Panton stoel van Vitra en de lichtinval zorgen er namelijk voor dat de keuken ruim oogt. Ook hier is opnieuw aan de details gedacht. Enkele plantjes en verse kruiden geven wat kleur en ook de kaders en keukenhanddoek passen perfect in het plaatje.

Bron: myscandinavianhome.blogspot.com.es

19/06/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?