Een kleine hal? Met deze 5 tips houd je je inkomhal ordelijk

Heb je een kleine hal waar geen plaats is voor schoenen en jassen? Of heb je helemaal geen hal en komt je voordeur rechtstreeks uit in je woonkamer? Dan is het netjes houden van die woonkamer, zonder dat er overal jassen en schoenen rondslingeren, een behoorlijke uitdaging! Met deze 5 tips wordt dat een stuk eenvoudiger.

1. De perfecte ‘landing strip’

Heel belangrijk is natuurlijk dat je een deel van je woonkamer voorziet voor spullen als jassen, schoenen en handtassen. Denk goed na over deze ‘landing strip‘: welke spullen moet je kunnen opbergen en hoe doe je dat zo efficiënt mogelijk? Een kleine plank kan al voldoende zijn om spullen als sleutels en portefeuilles op te bergen, zodat je ze nooit meer kwijt raakt. Ook een kapstok mag niet ontbreken. Belanden je spullen alsnog ergens anders in je woonkamer? Dan moet je je landing strip dringend anders indelen!

2. Speel met kleur om alles van elkaar te scheiden

Een fysieke scheiding is niet per se nodig om verschillende functies in je woonkamer van elkaar te scheiden. Heb je helemaal geen inkomhal en bevindt je landing strips  zich dus in de woonkamer? Scheid het dan van de rest door te spelen met kleuren en patronen.

3. Deel de woonkamer in met meubels of accessoires

Je hebt niet per se een muur nodig om je woonkamer in te delen, een grote plant of een meubel kan dat evengoed. Gebruik ze om je jas- en schoenenhoek te scheiden van de rest van je woonkamer.

4. Een deurmat doet wonderen

Een deurmat helpt niet alleen om je woonkamer visueel in te delen, het houdt je woonkamer ook proper. Gecombineerd met de andere tips maakt het van dit deel van je woonkamer iets speciaals.

5. Pas je woonkamer aan aan het seizoen

In de zomer zullen er een stuk minder jassen aan je kapstok hangen dan in de winter. Bekijk aan het begin van een nieuw seizoen even hoe je je jas- en schoenenhoek het best aanpast, bijvoorbeeld door extra kapstokken voor winterjassen of extra opbergruimte voor handschoenen en mutsen te voorzien.

Foto’s: Apartment Therapy
12/12/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

M
Maartje

Wat een handige tips! Die hoeden aan de kapstok op de eerste foto maken het echt af :) Als verhuurmakelaar in Amsterdam zou wel vaker zulke leuke hallen willen zien!