Drie verrassende ideeën voor de inrichting van je zolder

Nieuwbouw of bestaande woning, rijtjeshuis of villa, veel vastgoed in ons land beschikt over een zolderruimte. In veel gevallen blijft die ongebruikt, of ze dient louter om rommel op te bergen. En daarmee laten we heel wat woonpotentieel onbenut. Want met de juiste inrichting van je zolder, heeft je woning er meteen een grote troef bij. Ontdek hier alvast drie creatieve ideeën om je zolder naar een hoger niveau te tillen!

1. Van zolder tot badkamer

De bevolking blijft toenemen, maar de bebouwbare oppervlakte wordt er niet groter op. Het gevolg is dat we genoodzaakt zijn om kleiner te leven. Maar door slim gebruik te maken van de ruimtes, hoeft dat geen rem te zetten op je wooncomfort. Wil je een badkamer installeren zonder al te veel slaapkamerruimte op te offeren? Installeer de badkamer dan in de zolder!

Het idee mag misschien vreemd lijken, maar met voldoende staruimte valt je zolder perfect in te richten tot een badkamer. Hier alvast enkele tips:

  • Probeer zo veel mogelijk natuurlijk daglicht te vangen met grote dakramen. Het zal je zolderbadkamer alleen maar groter doen lijken.
  • Ga op voorhand na welk gewicht je zoldervloer aankan en stem de keuze van je materialen daarop af.
  • Benut elk hoekje, maar let erop dat je de ruimte niet overlaadt. Less is more!

2. Van zolder tot muziekstudio

Speel je een muziekinstrument of oefen je graag je dj-kunsten? Dan is de zolder daar de ideale plek voor. Je bent er ver verwijderd van storende straatgeluiden, en ook je huisgenoten zullen je dankbaar zijn dat je hun tv-moment in de woonkamer beneden niet verstoort. Intussen kan jij je naar hartenlust uitleven op je drumstel of andere klankmachines.

Tip: Denk ook aan je buren. Niet alleen thermische isolatie is een must in je zolderkamer annex muziekstudio, ook akoestische isolatie is onontbeerlijk.


3. Van zolderkamer tot cinemazaal

Ben je een fan van het witte doek? Waarom dan een filmticket betalen als je in je eigen woning een cinemazaal kunt installeren? Een zolderruimte met grote muur leent er zich uitstekend toe. Het enige wat je daarnaast nog nodig hebt is een beamer, knusse zetels en … een zak popcorn.

03/10/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?