DIY: Je huis goedkoop inrichten doe je zo!

Je interieur in een nieuw jasje steken kan behoorlijk duur uitvallen. Niet iedereen is bereid om er grote sommen geld tegenaan te gooien. Daarom gingen wij op zoek naar leuke ideeën en budgetvriendelijke tips om je woning mooi, gezellig en bovendien budgetvriendelijk in te richten.

Nieuw is niet altijd beter

Nieuwe meubels zijn geen absolute must voor een origineel interieur. Tweedehandswinkels, vintagewinkels en brocantes bevatten vaak een schat aan kwalitatieve en mooie meubels voor geen geld. Je kan deze meubels met een likje verf of enkele accessoires in een nieuw jasje steken. Daarnaast stralen tweedehandsmeubels authenticiteit en gezelligheid uit, iets wat nieuwe meubels vaak niet hebben. Ga dus eens rondneuzen tussen de spullen op de plaatselijke rommelmarkt, brocante of in de tweedehandswinkel!

Steek zelf de handen uit de mouwen!

Ben je een handige harry die graag zelf de handen uit de mouwen steekt? Wat dacht je van een zelfgemaakt meubelstuk, rekje, tuinbank, tafel of muurdecoratie? Inspiratie nodig? Op internet vind je eindeloos veel voorbeelden en gedetailleerde tutorials over hoe je te werk moet gaan!

Geef je meubels een make-over

Je hoeft niet altijd van nul te beginnen om een meubel te maken. Vaak kan je bestaande meubels opfrissen door ze een likje verf te geven, af te schuren, er nieuwe handvatten aan te bevestigen of ze met een nieuw stofje te overtrekken. Zo hoef je geen nieuw meubelstuk te kopen en heb je toch een nieuw en fris interieur!

Niet alleen je eigen meubels kan je zo in een nieuw jasje steken. Ook Ikea-meubels kan je een hele make-over geven. Deze worden ook wel eens ‘Ikea hacks’ genoemd. Zo heb je voor een minimaal budget toch een nieuw en origineel meubelstuk!

Een leuk en origineel interieur hoeft niet altijd handenvol geld te kosten. Online vind je veel DIY-tutotials, inspiratie en tips waardoor je met een beperkt budget je woning toch origineel kan inrichten!

01/12/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?