Dit zijn ze: de top 5 iPhone apps voor je interieur

top 5 apps interieur

Of echt alles kan met je smartphone? Tegenwoordig wel! Je kan zelfs je interieur vormgeven & plannen maken met je iPhone, zolang je de juiste apps gebruikt. Dit zijn alvast onze favoriete apps voor je interieur.

1. MagicPlan & Floorplanner

MagicPlan is app die heel gemakkelijk te gebruiken is in combinatie met Floorplanner. Met MagicPlan kan je aan de hand van foto’s je interieur meten, zo zie je in een oogopslag welke meubels er goed in je huis zouden passen. Omdat je gebruik maakt van foto’s, adviseren wij om een iPhone 11 te gebruiken. Deze is voorzien van 3 uitstekende camera’s & zorgt ervoor dat je interieur zorgvuldig vastgelegd en gemeten wordt door de app.

Floorplanner app

Nadat je interieur in Magicplan is vastgelegd, kan je het importeren in de app Floorplanner. Aan de hand van de gemaakte foto’s maakt Floorplanner een volledige plattegrond van je huis.

De samenwerking tussen deze apps maakt ze onmisbaar bij het inrichten en opmeten van je interieur.

Met MagicPlan maak je de foto’s die je nadien importeert in Floorplanner.

2. Ikea Place app

Het lijkt best logisch dat Ikea, dé woonwinkel, een app heeft, maar het zou je verbazen hoeveel mensen dat niet weten. De app heet Ikea Place. In de app kan je foto’s maken en aan de hand daarvan kan je je interieur vullen met Ikea-meubels op schaal. Zo zie je snel en duidelijk wat er past & welke items mooi met elkaar combineren.

3. Houzz

De app van Houzz doet hetzelfde als de app van Ikea, maar met een focus op de woonkamer, en meer specifiek het bekijken van producten in je eigen woonkamer. Bij Houzz kan je ook méér dan alleen maar shoppen voor onderdelen; ze hebben ook veel professionals in hun netwerk, waardoor ze tal van ideeën & expertise ter beschikking hebben. Het voordeel van Houzz is het compleet andere assortiment, waardoor je alle kanten op kan. Vind je een bepaalde samenstelling leuk? Sla ze op & bewaar voor later!

Houzz app
De Houzz app geeft je ook de mogelijkheid om je interieur in 3D te zien. Foto bij 9to5mac.com (Pinterest)

4. Homedesign 3D

Homedesign 3D gaat een stap verder dan meubels in een foto plaatsen of je woonkamer in elkaar zetten. Met deze app kan je namelijk je hele huis tekenen! Het is ook mogelijk om een fictief huis te tekenen en dat compleet in te richten zoals jij wil. Spelen met je huidige interieur, het interieur van een nieuwe woning of tweede verblijf inrichten: met Homedesign 3D kan het! Wat je wensen ook zijn, als het om je interieur gaat, zit je goed met Homedesign 3D.

5. Havenly

Havenly geeft je meer van hetzelfde, maar daar zijn ze zich heel goed van bewust. Wat deze app uniek maakt? Zij bieden gratis woonadvies van experts. Je kan met de experts chatten om de ideeën van je interieur te bespreken & hun advies te krijgen. Naast het bespreken van je eigen ideeën, hebben de experts uiteraard ook zelf inbreng. Wie weet noemen ze nog wel iets interessants waar je zelf nog niet aan gedacht hebt.

Havenly app interieur

Hou geld over voor je interieur

Het inrichten van je interieur is natuurlijk heel leuk, maar er hangt al snel een flink prijskaartje aan. Wij hebben echter een tip die je misschien wel helpt om wat geld te besparen dat je vervolgens in je nieuwe interieur kan investeren.

We zijn in dit artikel er natuurlijk vanuit gegaan dat je een iPhone 11 met uiterst goede camera hebt, maar die kosten al snel rond de €700. Gelukkig zijn er tegenwoordig alternatieven zoals een refurbished versie. Kies je voor een refurbished iPhone 11, dan betaal je nog maar €529 & voor een iPhone 8 zelfs maar €209! Het zoeken naar de juiste refurbished telefoon wordt eenvoudiger daknzij partijen zoals refurbished.be. Hier kun je verschillende aanbieders vergelijken en zo tot de beste deal komen, inclusief garantie. Zo ben je zeker van kwaliteit, die je kan inzetten voor je interieur & tal van andere doeleinden.

08/04/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?