Dit worden dé interieurtrends van 2014!

In het design- en interieurwereldje gaat alles razendsnel! Om mee te zijn met de laatste mode moet je in de toekomst durven kijken. Daarom blikken we vandaag al even vooruit naar volgend jaar. Dit worden dé interieurtrends van 2014!

Classic is back!

Wat in het oude Rome en Griekenland kon, meer dan 2.000 jaar geleden, kan ook in onze woonkamer anno 2014. Beeldhouwwerken, bustes en allerlei ‘oude’ accessoires zwaaien de plak in het interieur van 2014. Ook afgedankte industriële voorwerpen – denk oude lichtsokkels, verweerd meubilair – vinden hun weg naar de woonkamer terug in 2014.

Interieurtrends van roze tot grijs

Eén van dé interieurtrends van 2014 is het spelen met natuurlijke kleuren. Daarbij staat er geen rem op wat mogelijk is. Okergele muren, grijs meubilair en een bruin salon, het kan allemaal, als het maar dicht bij de natuur staat. Opvallend ook zijn de roze en purpertinten die her en der opduiken. Alleen voor de durvers!

Puur natuur

Een andere belangrijke interieurtrend van 2014 is de terugkeer naar de natuur. Designers kiezen massaal voor natuurlijke materialen: glas (in allerlei kleuren), koper, messing en onbehandeld hout worden vaak gebruikt. Koper was trouwens ook in 2013 al een favoriete grondstof.

Minimalistische aanpak

Salons zullen in 2014 voornamelijk gebreide of gehaakte stoffen bevatten, maar ook glanzend velours komt opnieuw in trek. Drukke patronen moeten plaatsruimen voor simpele lijnen en een less is more-vormgeving. In 2014 is minimalisme troef!

Ben jij klaar voor de interieurtrends van 2014? Heb je al inspiratie om je interieur te pimpen? Laat het ons weten! We horen het graag van jullie.

 

26/10/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?