Deze eenvoudige tips zorgen voor een instant lekkere geur in huis

frisse geur in huis

Wist je dat… je wanneer je een woning binnenkomt onbewust 3 van de 5 zintuigen meteen gebruikt? Je kijkt rond, luistert en neemt de geur in huis waar. We zorgen steeds dat het opgeruimd is en dat er een sfeervol muziekje staat te spelen, maar die geur durven we wel eens vergeten. In dit artikel vind je onze tips voor een lekkere geur in huis.

Let’s get cooking

Onze favoriete manieren om het huis lekker te laten ruiken? Die bevinden zich in de keuken! En daarvoor hoef je heus geen keukenprinses te zijn:

  • Koffie. Die heerlijke geur van koffie waar we zo graag mee wakker worden doet meer dan dat alleen. Koffie heeft een erg uitnodigende geur, net wat je nodig hebt.
  • Cake, koekjes & gebak. Niets zorgt voor een huiselijker gevoel dan de geur van vers gebak uit de oven. Geen wonder dat deze tactiek ook wel eens wordt toegepast bij de verkoop van huizen.
  • Verse kruiden. Verse kruiden staan niet alleen mooi, ze zorgen ook voor een frisse geur in huis. Vooral basilicum & munt doen het goed als geurverspreiders.

Light it up!

Kaarsen mogen uiteraard niet in ons lijstje ontbreken, al hoeven dat geen specifieke geurkaarsen te zijn. Die zijn, in het geval van goedkope exemplaren, vaak erg intens en kunnen een doordringende geur hebben. Gewone kaarsen zorgen vanzelf voor een warme, gezellige geur.

Liever geen vuur? Dan zijn geurstokjes met een subtiele geur een fijn alternatief!

boeket bloemen in keuken

Zeg het met bloemen

Nog een eenvoudige manier om het huis lekker te laten ruiken: bloemen. Een vers boeket bloemen zorgt voor een frisse geur in huis, zonder overheersend te zijn. Niet alle bloemen ruiken echter even lekker. Onze favorieten zijn fresia’s, (pioen)rozen, seringen & hyacinten.

Wist je dat… de geur van bloemen ook goed is voor je gezondheid, creativiteit en humeur?

Hoe meer bloemen, hoe meer vreugd! Foto bij thepinkdream.com (Pinterest).

Schoon, schoner, schoonst

Afsluiten doen we met misschien wel de eenvoudigste methode voor een lekkere geur in huis: schoonmaken. Schoonmaakproducten zorgen vanzelf voor een frisse geur, al blijft die vaak niet erg lang hangen.

Er bestaat echter een eenvoudig trucje om die verfrissende geur langer te behouden: stofzuigen met waspoeder. Zuig voor je begint te stofzuigen wat waspoeder op (met een schone stofzuiger weliswaar). Nadien stofzuig je de rest van het huis, met een heerlijk aroma als resultaat!

stofzuigen voor lekkere geur in huis
19/10/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?