Zatara: huwelijk tussen beton en drijfhout

Materialen combineren is helemaal terug van (niet echt) weggeweest. Dat bewijst Catherine Op De Beeck, die in samenwerking met Enjoy Concrete het concept ‘Zatara – when concrete meets wood’ uitdacht. Mevrouw Op De Beeck is trouwens niet aan haar proefstuk toe. Haar ‘Concepts By Catherine’-collectie, waarin ze resoluut kiest voor drijfhout, is ondertussen een begrip geworden in de wereld van designmeubels.

Perfecte imperfectie

Zatara is bovenal een erg functionele collectie geworden die haar imperfecte, rauwe look volledig omarmt. Het is dus vooral een collectie met uitstraling en een authentiek karakter. De Zatara-stukken worden gemaakt uit beton en drijfhout, en dat is zeker geen ondoordachte keuze geweest. Tijdens het creatieproces werd namelijk druk geëxperimenteerd met verschillende materialen, waaronder roestvrij staal en gelakt staal met drijfhout.

De keuze voor beton en drijfhout is er niet zonder reden gekomen: het resultaat heeft een unieke, natuurlijke toets en kan bovendien zowel binnen als buiten gebruikt worden. Een veelzijdig en bovendien erg knap meubel, met andere woorden!

Het verhaal van Zatara

Dat designmeubels knap gevonden en mooi zijn, is voor mevrouw Op De Beeck niet genoeg. Goed design moet volgens haar vooral natuurlijk zijn en een verhaal uitdragen. En daar is ze zeker in geslaagd. De meubels van Zatara zijn een perfecte mix tussen praktische functionaliteit met een duidelijke nadruk op pure lijnen en de toets van drijfhout.

16/01/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?