Voetbalsfeer in huis: de leukste designs geïnspireerd op het WK in Brazilië

Binnenkort gaat het WK voetbal in Brazilië van start. Heb jij geen ticket op zak, maar wil je de typische sfeer van Brazilië wel opsnuiven? Beperk je dan voor één keer niet tot het volgen van de voetbalmatchen op televisie, maar haal ook een stukje Brazilië naar je eigen huis.

Brazilië: uitbundig en kleurrijk

Brazilië is een land met een heel rijke cultuur. Bovendien houden Brazilianen wel van een feestje, waarbij muziek, dans en felle kleuren centraal staan. Denk bijvoorbeeld aan het wereldberoemde carnavalsfeest in Rio de Janeiro. Ook de stranden van Brazilië, met hun uitbundige sfeer, zijn wereldvermaard.

Fornuis Copacabana: de urban jungle bij je thuis

De sfeer van Brazilië naar de keuken halen? Dat doe je met een wel heel speciaal fornuis dat FALCON speciaal voor het WK voetbal ontwikkelde. Dit kookfornuis met Braziliaanse print brengt een explosie van kleuren in je keuken. Dankzij de ‘urban jungle’-look haal je meteen de vrolijke sfeer uit Brazilië in huis en kom je alvast in de juiste stemming om onze ploeg aan te moedigen op het WK. Je moet er wel snel bij zijn, want van deze speciale limited edition zijn maar 10 exemplaren beschikbaar.

Designs geïnspireerd op de typische wit-blauwe tegels

Kenmerkend voor de architectuur in Brazilië is het gebruik van Portugese tegels. Deze tegels met wit-blauwe patronen werden veelvuldig verwerkt in de facades van oude, statige gebouwen in de grote steden van Brazilië. Wie een snuifje Brazilië naar de woonkamer wil halen, kiest dus best voor items in deze typische patronen in wit en blauw. Zo is er bijvoorbeeld deze designstoel, ontworpen door de Braziliaanse designer Flavia Pagotti Silva. Een eenvoudigere optie is kiezen voor goedkope items zoals kussens met dit soort patronen. Zo zit je meteen ook heel comfortabel terwijl je van de WK-match geniet!

Coverfoto: Gregor Collienne

07/04/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?