Een mannelijk interieur? Vijf tips voor een man cave om u tegen te zeggen!

mannelijk interieur

Een man cave waar al je vrienden jaloers op zijn: welke man wil dat niet? Maar dat stoere, mannelijke interieur hoeft zich niet te beperken tot de kelder. Maak je borst maar nat: met deze vijf interieurtips komt het alfamannetje in je interieur meteen naar boven!

Een mannelijk interieur creëer je zo

Ruwe materialen

Rough is tough of: hoe minder afgewerkt, hoe beter. Weet je niet goed in welke kleur je de muren wil verven? Laat ze gewoon onaangeroerd. Ruwe stenen zijn superstoer. Ook buizen en leidingen hoef je niet weg te werken. Alles mag gezien worden.

Metallic trend

Metallics zijn nog steeds een trend. Als je een fan bent van de industriële look, dan kun je je volledig laten gaan: metalen stoelen, zilverkleurige lampen, stalen kastjes… Metaal staat gelijk aan stoer.

Houten planken

De koude industriële look die je opwekt door de metalen meubelen, breng je perfect in evenwicht door een paar warme accenten in je interieur te verwerken. Hout is hier het materiaal bij uitstek. Een houten trap of tafel? Doen. Boekenplanken aan de muur? Absoluut.

Cactussen of cactusgroen

Mag er toch een tintje kleur in zitten voor jou? Dan kun je interieur opvrolijken met een stoere cactus. Groen past perfect bij het grijze metaal en de houten accenten. Vrees je dat je zelfs geen cactus kunt laten overleven? Plaats dan bijvoorbeeld een groen bijzettafeltje naast je zetel.

Lederen accenten

Iedere man houdt wel van a touch of leather. Je lederen zetel mag dan ook het pronkstuk van je interieur zijn. De combinatie met hier en daar nog een ander klein lederen accent, zoals lederen handgrepen aan je kasten, maakt het geheel af.

 

Extra tip: Dit stoere interieur kun je nog altijd meer manliness inblazen door een trendy pooltafel te plaatsen. Ook mogelijk: hang je fiets aan de muur, plaats een gitaar in de hoek, of speel met strategisch geplaatste ledverlichting!

09/05/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?