Top design uit het hoge noorden

Dat vernieuwend design uit Scandinavië komt, dat wisten we al langer dan vandaag. Stefán Pétur Sólveigarson alias Solson is een jonge productontwerper uit IJsland die vanuit zijn designstudio in Reykjavik de coolste objecten ontwerpt, van T-shirts, over tenten en meubelstukken tot keuken gadgets. Al zijn ontwerpen zijn minimalistisch, handig en vooral ook heel geestig. En zijn grootste inspiratiebron voor al dit top design? Dat is IJsland, het wondere land van gletsjers, sneeuw, zwavel, lavavelden en vulkanen…

Hot/Cold design onderleggers

Hot/Cold is een design onderzetter gemaakt uit silicone die speelt met de tegenstellingen van IJsland. Want terwijl deze onderleggers de vorm aanmeten van IJsland en haar zes grootste gletsjers, kunnen ze makkelijk kookpotten tot 200°C verdragen!

 

Honger als een paard?

Pastameters zie je steeds vaker in winkels opduiken. Meestal zijn ze cirkelvormig en zo gemaakt dat je snel een portie spaghetti kan afmeten. De IJslandse designer Stefán Pétur Sólveigarson ontwierp een bijzonder exemplaar, een pastameter in de vorm van een lat met vier openingen. Zo kan je de juiste hoeveelheid pasta afmeten voor een kind, een man, een vrouw of… een paard. Want wie honger heeft als een paard moet goed eten!

 

Top design, de houten snijplank

Skurdarbretti – God weet wat dat woord betekent – is een design snijplank gemaakt uit IJslands hout die je niet in de kast opbergt, maar eenvoudigweg aan de muur hangt. In het hout van de snijplank zitten magneetjes verwerkt die het koksmes ook op miraculeuze wijze vasthouden.

 

Al deze design voorwerpen voor de keuken zijn verkrijgbaar via de Reykjavik Corner Store.

22/06/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?