Muuto = top Scandinavisch design!

Scandinavisch design, dan zit de schoonheid in de eenvoudige vormgeving. Wie wil het niet in huis halen? Ook deze Dots kapstokken van het Deense merk Muuto combineren de pure schoonheid van Scandinavisch design met de warme uitstraling van hout.

Scandinavisch design

De Noren Atle Tveit en Lars Tornøe ontwerpen meubels en gebruiksobjecten, sommige van hun creaties zijn zelfs terug te vinden in de residentie van de Noorse eerste minister. Het duo studeerde af aan de National Academy of Arts in Bergen en met deze design kapstokken ‘Coatrack Dots’ (2007), een van hun eerste projecten, sleepten ze al meteen de Norway’s Young Talent Award in de wacht. Hun credo is dat het noodzakelijke van het onnodige moet worden onderscheiden en dat objecten moeten terugkeren naar die essentie, naar hun unieke eigenschappen. Dit concept komt ook deze wandkapstokken tot uiting: ze worden namelijk herleid tot haken, volgens de twee designers het basiselement van de kapstok. De houten kapstokken zijn speciaal zo ontworpen dat uw mantel, sjaals, mutsen of hoeden mooi in vorm blijven.

The Dots van Muuto: wandkapstokken design

Deze leuke, sobere en toch frivole kapstokken zijn verkrijgbaar via het Deense design label Muuto. Een setje dots bevat een grote (170mm), een medium (130mm) en drie kleine (90mm) kapstokjes. De dots zijn vervaardigd in eikenhout en verkrijgbaar in geel, zwart en naturel uitvoering. Functionele kapstokjes die tegelijkertijd decoratief zijn, dat is een must have!

 

13/01/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?