Schatten op zolder gevonden? Laat ze (online) taxeren!

schatten op zolder

De kans is groot dat je je niet elke week of zelfs niet elke maand op je zolder waagt. Wanneer je dat wel doet, staat er meestal iets te gebeuren: een lenteschoonmaak waarbij je elk hoekje van het huis aanpakt, inpakken voor een verhuis of vrienden helpen opruimen … Wat de situatie ook is: je wil natuurlijk liever zo snel mogelijk weg van die muffe en sowieso van enge insecten vergeven plek. Maar dat betekent niet dat je zomaar alles wat je er vindt in de vuilnisbak mag gooien! De kans is groot dat er schatten op zolder liggen die nog een aardige duit kunnen opbrengen. Geen idee of je rommel of rijkdom in je handen hebt? Dan kun je je spullen makkelijk online laten schatten.

Welke schatten schuilen er op jouw zolder?

Je mag natuurlijk niet verwachten dat je een kilogram goud of zilver onder je dakpannen gaat vinden, maar toch loont het de moeite om je ogen open te houden voor juwelen die onderaan een lade gesukkeld zijn of die in een schoenendoos verstopt zitten. Ook ‘ouderwetse’ of schijnbaar smakeloze hebbedingetjes, zoals een lamp of een handgeschilderd porseleinen beeldje, kunnen meer waard zijn dan je denkt.

Schatten op zolder

Een stapel ‘oud papier’ ontdekt? Verban hem niet meteen naar de kachel, maar neem je tijd om de inhoud te bekijken. Er is namelijk een markt voor vintage design- of modemagazines, en kopers zijn bereid om er behoorlijk wat geld voor neer te tellen. Ook posters uit lang vervlogen tijden kunnen een aardig bedrag opleveren. Als je kartonnen kokers ontdekt op zolder, heb je waarschijnlijk prijs.

Schatten op zolder

Tot slot zijn ook vintage sportartikelen vaak een schot in de roos. Onder die dikke laag stof schuilt misschien wel een prachtige fiets, een houten tennisracket of een leren hockeyhelm.

Wat zijn die zolderschatten nu waard?

Het is om grijze haren van te krijgen: die prachtige vaas die je op zolder vond, blijkt waardeloos, terwijl die spuuglelijke spiegel voor driehonderd euro over de toonbank gaat. Geen idee wat jouw schatten op zolder waard zijn? Je bent niet de enige! Zeker voor leken is het heel moeilijk om verschillende voorwerpen naar waarde te schatten. En het internet maakt je ook niet wijzer: onjuiste of onvolledige informatie zorgt er misschien zelfs voor dat je denkt dat je stukken enkele honderden euro’s waard zijn, terwijl ze in werkelijkheid bijna waardeloos zijn.

Zeker zijn dat je oude postkaarten, wijnflessen of auto naar waarde geschat wordt? Ga dan eens langs bij een veilinghuis of een lokale kunstverkoper. Zij kennen de kneepjes van het vak en weten precies wat ze voor jouw stuk zouden kunnen vragen. Zo ben jij zeker van een juiste prijsschatting. Succes!

Schatten op zolder

20/05/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

M
Michelien

Wat is mijn silderij waart en is het van een bekende schilder en hoe oud is het

  HH
  Hanne Homeproved

  Dag Michelien,

  Als je graag wat meer informatie hebt over je schilderij, zoals van welke schilder het is, hoe oud het is en hoeveel het waard is, ga je het best even langs in een lokaal veilinghuis of bij een kunstverkoper. Een professional kan heel goed inschatten hoeveel jij voor het schilderij kunt vragen.

  Nog veel succes!

  Groetjes,

  Hanne
  Homeproved

BJ
Bulté Jean Pierre

Beste
IK HEB 26 JAAR GELEDEN EEN VAAS GEKOCHT IN DE REGIO ARDECH IN FRANKRIJK.
VAN DEZE VAAS IS ER 1 GEMAAKT, ik heb deze 17500 bf betaald.
Graag zou ik weten wat deze nu waard.
Wat heb je nodig om de waarde te bepalen.
Dank u
Bulté jean pierre

  HH
  Hanne Homeproved

  Dag Jean Pierre,

  Jammer genoeg kunnen we de waarde van je vaas niet inschatten zonder die te zien. Om te weten wat je vaas nu waard is, ga je het best even langs bij een lokaal veilinghuis of bij een kunstverkoper. Zo ben jij zeker van een betrouwbare en correcte schatting!

  Nog veel succes!

  Groetjes,

  Hanne
  Homeproved

N
Nikki

Ik wil graag een meubel laten taxeren.

Mvg

  HH
  Hanne Homeproved

  Dag Nikki,

  Wij raden je aan om eens langs te gaan bij een veilinghuis in de buurt. Zo ben je verzekerd van een correcte schatting.

  Veel succes!

  Met vriendelijke groet,

  Hanne
  Homeproved

JK
Janssens karin

Ik heb en schilderij hangen van Rembrandt van Rijn de nachtwacht maar ik weet niet of dat oud ik zelf heb het al bijna 40 jaar in bezit kunnen jullie mij helpen

  HH
  Hanne Homeproved

  Dag Karin,

  Jammer genoeg kennen wij de waarde van je schilderij niet, zeker niet zonder het te zien. Om te weten wat je schilderij nu waard is, ga je het best even langs bij een lokaal veilinghuis of bij een kunstverkoper. Zo ben jij zeker van een betrouwbare en correcte schatting!

  Nog veel succes!

  Met vriendelijke groet,

  Hanne
  Homeproved

D
Deconynck

Schilderij van Jef Willaert uit 1963 (familiestuk) h70 x b20

P
Patrick

De link naar de website van boris devos werkt niet. Is deze webssite (nog) wel actief?

HH
Hanne Homeproved

Dag Patrick,

We hebben het net even voor je nagekeken. De website blijkt inderdaad niet meer actief. Heb je thuis een (kunst)voorwerp liggen dat je graag wilt laten schatten? Dan raden wij je aan om eens bij een lokaal veilinghuis of kunstverkoper langs te gaan. Zo ben je zeker van een juiste prijsschatting!

Bedankt voor je oplettendheid. We passen de fout aan in ons artikel.

Nog een fijne week gewenst!

Met vriendelijke groet,

Hanne
Homeproved

MR
Martens René

Beste,

Ik heb een schilderij van Jules Van de Veegaete geschilderd, gesigneerd en gedateerd 1953
Formaat 60 cm 45 cm met lijst in perfekte staat een portret van een oude man met baard ik denk dat het én van zijn laatste en mooiste werken is geweest ik kan een afbeelding doorsturen als je wil.
Ik heb ook nog een schets van een dame die accordion speelt ik denk in bruine houtkool eveneens ondertekend maar niet gedateerd maar was samen met de eerste schildrij aangekocht dus zeker even oud.
Wat zou deze waard zijn?

  HH
  Hanne Homeproved

  Dag René,

  Jammer genoeg kennen wij de waarde van je schilderij en schets niet, zeker niet zonder ze te zien. Om te weten wat de werken waard zijn, ga je het best even langs bij een lokaal veilinghuis of bij een kunstverkoper. Zo ben jij zeker van een betrouwbare en correcte schatting!

  Veel succes!

  Met vriendelijke groet,

  Hanne
  Homeproved

DZ
De Zutter Johan

Ik heb een schilderij van de lange Rob
Hoe gaan jullie te werk

  HH
  Hanne Homeproved

  Dag Johan,

  Wij schatten zelf geen schilderijen. Om te weten wat je schilderij waard is, ga je het best even langs bij een lokaal veilinghuis of bij een kunstverkoper. Zo ben jij zeker van een betrouwbare en correcte schatting!

  Met inspirerende groet,

  Hanne
  Homeproved

ML
Michael lammens

Beste.
Waar zou ik mijn tele kaarten kunnen laten schatten aub?
En waar zou ik dan ook terecht kunnen met oude papyrus uit Egypte?

Mvg

  HH
  Hanne Homeproved

  Dag Michael,

  Wij raden je aan om eens langs te gaan bij een lokaal veilinghuis of bij een geschiedkundige in jouw buurt. Zo ben jij zeker van een betrouwbare en correcte schatting!

  Met inspirerende groet,

  Hanne
  Homeproved

J
Jolanda

Beste,
Ik heb ooud een oude 2 wieler meegenomen in de weggeefwinkel hier in de buurt. En hij heeft altijd als decoratie stuk gedient. Nu wil ik graag tweeten komen waarvan hij afkomstig is en of ereenige waarde aan vast hangt.

  HH
  Hanne Homeproved

  Dag Jolanda,

  Om de waarde van je tweewieler in te schatten, raden we je aan naar een veilinghuis in de buurt te gaan.

  Veel succes!

  Met inspirerende groet,

  Hanne
  Homeproved

VS
Vermeylen Sonia

Mijn ouders zijn aan de grote kuis begonnen en van alles gevonden dat ik denk dat ze het kunnen verkopen. Hoe kan ik een foto doorsturen zodat u/jullie er een schatting van kunnen maken?
Mvg Vermeylen Sonia

  HH
  Hanne Homeproved

  Dag Sonia,

  Had je graag enkele voorwerpen geschat, raden wij je aan om naar een veilinghuis in de buurt te gaan. Die kunnen de voorwerpen goed bekijken, de staat ervan zien en dan een goede schatting maken.

  Met inspirerende groet,

  Hanne
  Homeproved

M
monica

een schilderij van ernest slingeneyer heeft dat veel waarde

  HH
  Hanne Homeproved

  Dag Monica,

  Om de waarde van je tweewieler in te schatten, raden we je aan naar een veilinghuis in de buurt te gaan.

  Veel succes!

  Met inspirerende groet,

  Hanne
  Homeproved

DS
Diana Sterckx

In het huis van mijn grootmoeder stond een schouwstuk van 3 beeldjes onder stolp, mijn grootmoeder heeft er altijd op gedrukt dat dit moest doorgegeven worden van dochter naar dochter. Ik ben dus de laatste (mijn dochter woont in Canada en heeft geen interesse. Deze beeldjes zijn van haar grootmoeder die diende op een kasteel in Hemiksem, ze zoude van biscuit zijn,. Ik heb er foto van ook van de stempel op de achterkant.

DT
Desnouck tom

Dag beste ik heb een herbarium van het jaar 1924 wat zou de waarde daarvan kunnen zijn

  HH
  Hanne Homeproved

  Dag Tom,

  Jammer genoeg kunnen we de waarde van je herbarium niet inschatten zonder die te zien. Om te weten wat je herbarium nu waard is, ga je het best even langs bij een lokaal veilinghuis. Zo ben jij zeker van een betrouwbare en correcte schatting!

  Veel succes!

  Met inspirerende groet,

  Hanne
  Homeproved

RV
Raisy Van den Abbeele

Ik heb een colectie Elvis Presley gevonden kaders platen CD een autoplak uit Amerika meegebracht enz enz

D
Davy

Ik heb schetsen met de hand getekend van vroegere Sabena. Ik ben nieuwschierig naar de waarde hiervan.

D
Davy

Beste,
Ik heb 7 posters”tekeningen” van 55cm op 45cm. Van sabena , de oudste van 1956.
Ik had graag geweten wat de waarde hiervan is.

DR
Dave ryssaert

Ik heb een klein werkje van Edward portielje. Ongesigneerd. Zou graag de waarde er eens van weten. Omdat ik al enkele biedingen heb gekregen. En het werkje graag zou weg doen voor de juiste prijs

D
Davy

Beste,

Ik heb 7 tekeningen met hand getekend en met potlood. Maat is 55cm op 45 cm. Zijn er van Sabena, datum 1956 en later. Ik had graag de waarde gekend.

LC
Luc Ceuppens

ik heb een donkerblauw Russisch type Faberge ei. Binnenin zit een tweede ei, met allemaal fijne kleurrijke moziakjes. is dat wat? bedankt

Bekijk 31 andere vragen over dit project