Scandinavisch Design bij Moose in the City

In Scandinavië gaan mens, dier, natuur, geschiedenis en design harmonieus samen. Dat is ook het idee achter Moose in the City: een harmonieuze Scandinavische eenheid. Grote Scandinavische merken worden vertegenwoordigd in de Antwerpse Conceptstore.

Conceptstore: Moose in the City

De unieke conceptstore Moose in the City is een idee van Jan Van Hoof en Patrick Lathouwers. Twee oude bekenden die hun strepen verdienden bij AS Adventure, The North Face, Lotto en ProFoot. De rode draad bij Moose in the City is Scandinavië. Je vindt er alles uit het hoge Noorden van Europa. Van bekende kledingmerken uit Scandinavië tot Scandinavische design en interieurartikelen van merken zoals Hay, String, Muuto…

MOOSE TV

De winkel lanceerde een eigen YouTube-kanaal. Om de twee weken zullen medewerkers hier vertellen over de HOT-items. Dit zijn items die hen boeien en die te vinden zijn bij Moose in the City. In het eerste filmpje vertelt Patrick over zijn passie golf. De filmpjes die volgen zullen gaan over de verschillende interieurobjecten en designvoorwerpen, boeken, CD’s,… Kortom over alles wat je bij Moose in the City kan vinden!

Smullen van Scandinavisch design

Scandinavië staat voor kwaliteit, verfijning en degelijkheid. Het idee is dat mooie functionele alledaagse voorwerpen niet enkel betaalbaar moeten zijn voor de rijken, maar voor iedereen. Scandinavisch design maakt vaak gebruik van vorm geperst hout, kunststof, geanodiseerd of geëmailleerde aluminium of geperst staal. Het centrale thema dat terug te vinden is in het Scandinavisch design zijn democratische idealen.

24/04/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?