Quote in de schijnwerpers met de Lighthink Box

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Maar soms zeggen de woorden het juist allemaal. Vooral als je ze in de schijnwerpers zet met dit leuke hebbeding: de Lighthink Box.

Heldere taal in een doosje

De Lighthink Box is een prachtig vormgegeven idee van Seletti dat je favoriete quote vrolijk in de verf zet. Het lichtdoosje met zuinige led-lamp is verkrijgbaar in drie verschillende formaten. Bij het formaat dat je kiest, zitten drie met een citaat bedrukte platen die je voor de lamp schuift. De vierde plaat is onbedrukt: een blanco canvas voor jouw ongebreidelde creativiteit. De oplichtende woorden in retro typografie voelen zich perfect thuis in elke woonkamer.

Dat wil ik ook!

Voor je verwoed op de “Plaats in winkelmandje”-knop begint te klikken toch dit: de Lighthink Box is nog niet in de handel verkrijgbaar. Doe zoals wij, en maak alvast een plekje vrij boven de barkast om je Lighthink Box binnen een paar weken een warme ontvangst te geven. Of wil je echt geen dag meer verder zonder zo’n verlicht citaat in je decor? Dan moet je zelf aan de slag.

Alternatieven voor de handige harry

Met een beetje handigheid in de vingers maak je zelf een waardig alternatief. De eenvoudigste DIY start van een bestaande lichtbak: die vind je bijvoorbeeld in de betere hobbywinkel. Je bouwt er een kader rond en kleeft de letters voor je wijze woorden op de lichtgevende oppervlakte. Ophangen op een plekje naar jouw keuze, en klaar!

Start je liever van nul? Dan maak je ook de lichtbox zelf. Moeilijk is dat niet: led-lichtjes vind je bijvoorbeeld in de kerstafdeling van dezelfde hobbywinkel. Die plaats je in een houten doosje, en voor de opening plak je een gekleurd vel lichte plastic waarin je letters uitsnijdt.

Voor wie het groots ziet

Voert je verbeelding je weer eens mee naar grootsere plannen? Maak dan een marquee-sein met grote, losstaande letters. Niet erg geschikt voor poëtische volzinnen, maar wel voor één goed gekozen woord. Ideaal om een speciale gelegenheid in de spotlight te zetten.

Foto's: Piet Moodshop, Oh So Beautiful Paper, A Beautiful Mess, Oh Happy Day
16/02/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?