Over het nut van koffieprut: van koffie tot design lampen

Sommige mensen kunnen gewoonweg niet uit bed voordat de geur van verse koffie hen vanuit de slaapkamer naar de keuken lokt… Wist je dat koffiegeur ook de inspiratiebron kan zijn voor het ontwerp van maffe design lampen?

De Decafé design lampen

De Spaanse ontwerper Raúl Laurí was zo gefascineerd door het effect van koffie-aroma op mensen, dat hij meteen ook maar koffieprut gebruikte om een speciale stof te ontwikkelen. Zijn out-of-the-box denken resulteerde in een biologisch afbreekbare stof die bestaat uit een combinatie van koffieprut en natuurlijke lijm. Het duurde twee jaar vooraleer dit materiaal op punt stond. Sindsdien gebruikt Laurí de stof om design lampen en andere gebruiksvoorwerpen te ontwerpen.

Design lampen met een authentieke koffiegeur, je komt het niet elke dag tegen. Maar met zijn eerste collectie – Decafé genaamd – kaapte Laurí meteen de Salone Satellite Award 2012 weg op het Salone del Mobile in Milaan. Ondertussen is hij op zoek naar een fabrikant voor zijn geurige design verlichting. Stijlvol zijn de lampen en schalen in ieder geval!

 

30/05/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?