Op zoek naar een boekenkast 2.0? Ontdek het String-boekenrek!

Boekenkasten bestaan in allerlei maten en gewichten. Groot of klein, in hout of metaal, voor elke interieursmaak is er wel een gepaste boekenkast. En toch blijft het een moeilijke keuze. Want misschien ben je het ontwerp na twee jaar alweer beu? Zonde van de investering … Bovendien is de kans groot dat de schappen niet meteen gevuld raken, en dan zit je daar met een halflege boekenkast. Wie graag álle touwtjes in handen heeft en ook nog eens houdt van design, gaat misschien beter voor een boekenrek van het Zweedse designmerk String.

Scandinavisch design: functionele esthetiek

Zweden en Denen staan al decennialang bekend als echte topdesigners. Voor elke leefruimte is er wel Scandinavisch design meubilair te vinden dat het totaalplaatje naar een hoger niveau tilt. Een belangrijke verklaring voor het succes is ongetwijfeld de uitgebalanceerde mix van minimalistische esthetiek en functionaliteit. Scandinavisch design oogt niet alleen verfijnd, het biedt ook telkens een efficiënte oplossing voor onze praktische binnenhuisnoden.

Zo ook het Zweedse designlabel String, dat zich toelegt op boekenrekken die net dat tikkeltje meer bieden. Het hangende boekenkastconcept werd uitgedacht door Nils Strinning in 1949 en is tot op vandaag een voltreffer in elk designinterieur.


Een boekenrek zoals jij het voor ogen hebt

De hangende String-boekenrekken hebben sinds 1949 alleen maar aan populariteit gewonnen, en dat heeft niet alleen te maken met de elegante vormgeving, maar ook met de ingenieuze flexibiliteit van het ontwerp. De String boekenrekken kan je helemaal indelen volgens je persoonlijke smaak en behoeften. Je kiest zelf met hoeveel planken en zijpanelen je werkt en je hebt de keuze uit verschillende kleuren en uitvoeringen.

Pure tijdloosheid

Zoals elk Scandinavisch designstuk heeft de String boekenkast een tijdloos karakter. Strak en tegelijk warm minimalisme zullen ongetwijfeld ook over tien jaar nog in trek zijn. Maar String gaat nog een stapje verder. Doordat je de onderdelen van de kast op tal van verschillende manieren kunt combineren, raak je het boekenrek nóóit beu. Wil je eens iets anders? Dan verander je gewoon de indeling. Kiezen is niet altijd verliezen!

21/11/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?