Onze favoriete design zetel? It’s Tufty Time!

Vraag je Homeproved naar de favoriete design zetel van het moment, dan antwoorden we volmondig: it’s Tufty Time! Maak kennis met de Tufty Time sofa, die de Spaanse ontwerpster Patricia Urquiola in 2005 ontwierp voor het design label B&B Italia

Tufty Time, modulaire sofa’s

De Tufty Time is een modulaire sofa, verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen, zowel leder als stof. Je begint bij de basismodule, Ottoman genaamd, die je kan combineren met andere hoek of centrale modules en hoge of lage armsteunen. Ben je dus op zoek naar een chaise longue, een traditionele sofa, een hoekzetel of een grote poef of eiland element, met de Tufty Time modules kan je zelf jouw ideale zetel samenstellen en tegelijkertijd spelen met contrasterende kleuren en motieven! De Tufty Time zetel is verkrijgbaar in een standaard diepte, waarin je comfortabel kan gaan zitten en gezellig keuvelen met vrienden of familie, of een dieper model om volledig in weg te zakken en tot rust komen.

 

Tufty Too, de nieuwe versie van de design zetel

B&B Italia kwam in 2011 ook met een nieuwe versie van de Tufty Time op de proppen, en dat is dan meteen de Tufty Too. De gelijkenissen zijn frappant, maar de nieuwe generatie van de design zetel is iets soberder en gestroomlijnder dan de vorige modellen. Er zijn ook wat nieuwe kleuren op de markt.

Patricia Urquiola

De Spaanse architect Patricia Urquiola (1961) is misschien wel de populairste vrouwelijke designer van het moment. Momenteel werkt ze vanuit Milaan in haar eigen designpraktijk, waar ze ontwerpen maakt voor alle grote design merken, zoals Moroso, De Padova, Kartell, Diade en B&B Italia. Haar design ontwerpen kenmerken zich omdat ze eigentijds en bijzonder zijn, maar tegelijkertijd ook heel toegankelijk.

30/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?