Ongewone kleurenpaletten in de badkamer: laat je inspireren

kleurenpaletten rood

Niets is zo bepalend voor de uitstraling van je badkamer als haar kleur. En dan hebben we het niet over het feit of je nu witte dan wel roze handdoeken uitstalt, of voor dat zeepbakje in inox of in hout kiest. Hoewel zo’n details natuurlijk een rol spelen, mag je het gerust wat grootster zien en het hele kleurenpalet van je badkamer omgooien.

Zwart: de koning van het kleurenpalet

We vallen meteen met de deur in huis en schotelen je een zwarte badkamer voor. Jawel, dit kan perfect, zeker als je voldoende natuurlijke lichtinval hebt. Zo’n zwarte badkamer oogt enorm chic, alsof ze in een hotel of saunacomplex thuishoort. Vooral zwarte mozaïektegels zijn een voltreffer: de kleine tegeltjes zorgen er met hun speelse schakeringen voor dat je donkere muren nooit eentonig worden. Stem je badkamermeubels hierop af: een zwarte wastafel of eentje in donkere riviersteen is bijvoorbeeld een voltreffer, zeker in combinatie met een wit bad, dat het licht naar zich toe trekt.

kleurenpaletten zwart

Een groene badkamer: niet per se voor plantenfreaks

Planten veroveren tegenwoordig meer en meer badkamers. Maar een groene badkamer kun je ook letterlijk interpreteren. Je ruimte volledig in deze kleur schilderen of betegelen is van het goede teveel, maar groene accenten werken perfect, zeker in combinatie met hout. Vertaald naar jouw badkamerinrichting: groene metrotegels tot op heuphoogte of een groene wand achter de douche, een grote spiegel erbij met een brede houten rand en een houten wastafel.

Vandaag is rood … de kleur van jouw badkamer

kleurenpaletten rood

We hebben allemaal de neiging om onze badkamer iets te sober in te richten. Koning grijs regeert in menige douchecabine. Maar wist je dat warmrood of oranje bijvoorbeeld ook erg rustgevend zijn? Vooral in retrobadkamers is oranje helemaal hip. Tegen zo’n muur komen je vrijstaand ligbad op pootjes en je vintage wastafel zeker tot hun recht. En wat dacht je van een oranje wc-bril om het geheel af te werken?

 

02/09/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?