Om/One – de design speaker die lacht met zwaartekracht

Een luidspreker die zowel op een voetbal als op de Death Star uit Star Wars lijkt, via bluetooth kan verbinden met je smartphone én zweeft? Moeten we nog meer zeggen?

De Om/One is het ultieme gadget voor mannen. Voor $179 haal je een speaker in huis die er niet alleen onmetelijk hip uit ziet, maar ook goed werkt.

Praatjes vullen geen gaatjes

Iedere maand komen er wel tientallen nieuwe gadgets en toestellen bij. Stuk voor stuk met een blits design. Maar aan een leuk design alleen heb je niet veel. De Om/One doet wat je verwacht van een goede speaker én meer. Doordat de speaker zweeft, gaat er niets van het geluid verloren door contact met de vloer of een meubel.

Daardoor heeft de Om/One een kleinere versterker – 3-watt RMS – nodig om evenveel geluid te produceren als andere speakers met bijna 9 à 10 watt. De Om/One levert maar liefst 110dB. Genoeg dus voor een klein feestje!

Het perfecte designgadget voor mannen

De bolvormige speaker, die wat weg heeft van een voetbal, zweeft ongeveer 2 centimeter van zijn basis dankzij magnetische levitatie. Daardoor kan je de speaker zelfs laten ronddraaien. En alsof dat nog niet futuristisch genoeg is, zit er op het oppervlak van de speaker ook nog een verborgen sensor waarmee je het toestel aan- en uitzet. Tot slot krijg je er ook nog bluetooth en een microfoon bij waardoor je er ook nog eens mee kan bellen.

Boys will be boys, dat weten we maar al te goed. Dit gadget zal bij vele mannen dan ook tot de verbeelding bespreken. Om het hebbeding in huis te halen, zal je nog wel even geduld moeten hebben. Ze worden pas in december verkocht in Amerika.

Je kan de Om/One echter wel al pre-orderen. Doe je dit nu al, dan betaal je slechts $179 (€135). Wie de Om/One achteraf bestelt, zal $199 (€150) moeten neertellen voor het basismodel. Daar moet je wel nog $20 internationale verzendkosten bijtellen. Er zijn bovendien ook verschillende modellen, zoals de Disco edition die een discobal als luidspreker heeft.

 

13/08/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?