Mad Men whisky glazen!

Mad Men blijft een stijlvolle serie, en een ware inspiratiebron voor vele stijlgoeroes. Of het nu gaat om de brillen, kledij, make-up of interieurvormgeving, het zijn stuk voor stuk trends! En dan hebben we nog niet gesproken over Don Draper’s whisky glazen.

Voor mij een whisky…

Wat cosmopolitans zijn voor Sex And The City, is whisky voor Mad Men. Voor Don Draper is elke reden goed om een glas van het Schotse goud achterover te slaan, en dat bleek ook in de realiteit over te vloeien. De populariteit van de serie die zich afspeelt in het New York van de jaren vijftig zorgde namelijk voor een stijging van 22% van de export van Schotse whisky. Het drankje was plots niet alleen meer voor oude rokerige venten die hun levensverhaal aan de toog zitten te mompelen. Als u uw kameraden een ‘scotsh on the rocks’ ziet bestellen, terwijl ze vroeger steevast pintjes dronken, dan weet u hoe het komt. Of misschien wil u ook wel gezien worden met een glas Jack Daniels – of liefst nog een Lagavulin of Glenmorangie – in de hand?

… in een retro whisky glas!

Niet alleen de whisky zelf, ook Don Drapers whisky glazen zijn een ware trend geworden. Deze elegante retro glazen met een verzilverd randje uit de serie Mad Men, ook wel bekend als de Roly Poly Whisky glazen, zijn een fel begeerd object op e-Bay en een absolute must have als u uw glas whisky wil drinken in stijl!

Zo drinkt Don Draper zijn whisky:

 

Old fashioned: de cocktail

Houdt u niet zo van whisky on the rocks, dan kan u net als Don Draper een old fashioned whisky cocktail drinken. Wij geven u alvast het recept:

Ingrediënten:

  • 6 cl Bourbon
  • 1 suikerklontje
  • 1 scheut Angostura Bitters

Zo maakt u dat: leg het suikerklontje in het glas en druppel de Angostura Bitters erover heen. Plet het geheel met de stamper. Giet de Bourbon en de twee ijsblokjes in het glas en roer alles door elkaar. Garneren met een rode kers en een schijfje sinaasappel. Cheers!

11/01/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

AW
andrea winter

hey. where can i get those whiskeyglasses? i’m looking for those such a long time… thanks and best regards, andrea

H
Homeproved

Hi Andrea, you should look on eBay or find them in a second hand shop… Good luck!

the Homeproved team

PJ
Patrick Johansson

Hey..
I wonder where I can I buy those (Don Draper) whiskey glasses?

Bekijk 2 andere vragen over dit project