Kleurrijke design sofa’s voor het salon

Homeproved ging op zoek naar enkele nieuwe design sofa’s en design trends voor de woonkamer. Aangezien het salon hét vertrek bij uitstek is dat er knus en gezellig moet uitzien mag een goede sofa niet ontbreken.

Homeproved stelt jou haar top drie aan hippe design banken voor die die stuk voor stuk de huidige trends op vlak van sofa’s belichamen: ze zijn kleurrijk en customized!

Stream sofa van Palou

De Israëli Arik Levy van het Franse bureau L design ontwierp in 2012 de bank ‘Stream’ voor het Nederlandse design label Palou. De zitbank heeft alles wat hip is op dit moment: ze is modulair, gestroomlijnd en kleurrijk! Stream is een modulaire sofa waarmee je tal van combinaties kan maken. De rugleuningen zijn in hoogte verstelbaar, net zoals de armleuningen en de gekleurde stiksels aan de zittingen maken alles speels en frivool. Ook een geïntegreerde salontafel is verkrijgbaar in dezelfde reeks en biedt heel wat opbergruimte.

Arik Levy (1968) is ontwerper, kunstenaar, filmmaker en fotograaf. De Israëli woont in Parijs, waar hij veelzijdige meubelontwerpen maakt. Daarmee viel hij meermaals in de prijzen, hij sleepte in 2008 zelfs de ELLE Decoration International Design Award als Ontwerper van het Jaar in de wacht.

 

 

Gino design sofa van Montis

Geert Koster maakte in 2012 een uitnodigende en comfortabele sofa met een retro toets en Italiaanse flair, die hij dan ook maar ineens ‘Gino’ doopte. Uniek aan deze bank is het contrast dat ontstaat tussen de zitting en de buitenkant van de zetel door de combinatie van verschillende kleuren en stoffen. Door de lichte voetjes uit roestvrij staal lijkt Gino bovendien wel boven de grond te zweven! Gino is verkrijgbaar in een 3-zitsbank, 3,5-zitsbank of 4-zitsbank.

Geert Koster (1971) is een Nederlandse ontwerper van interieurprojecten, meubels en producten. Hij is werkzaam vanuit zijn studio in Milaan.

 

Vitra Polder Sofa XS

Hij dateert al uit 2005, maar hij blijft hip! Hella Jongerius ontwierp dat jaar een kleurrijke design zetel voor Vitra, met vijf op elkaar afgestemde combinaties van kleuren. De Polder Sofa is geïnspireerd op het polderlandschap aan de Nederlandse kust, en creëert met zijn asymmetrisch geplaatste kussens met frivole knopen een uitermate speelse zetel. Leverbaar in verschillende groottes XS, XL en XXL.

Hella Jongerius (1963) is een Nederlandse ontwerpster. Ze stond aan de basis van de design studio JongeriusLab uit Rotterdam, waar ze vooral servies, vazen, textiel en meubelstukken maakt.

 

04/05/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?