Klassieke Franse huisnummers voor jouw voordeur!

Wanneer Fransen een nieuwe huisnummer nodig hebben, stappen ze simpelweg naar hun lokale mairie om aan de aardige dame achter de receptie om een blauw met witte huisnummer in email te vragen. De rest van de wereldbevolking moet andere methodes hanteren om een gepaste huisnummer naast onze voordeur op te hangen. Weg met huisnummers in inox, wij tonen enkele inspirerende bronnen voor traditionele huisnummers.

Huisnummers design met een antieke touch

 

 

 

 

 

 

 

 

De volgende keer dat je nog eens in Parijs bent, moet je zeker eens langs Au Petit Bonheur La Chance passeren, een klein vintage winkeltje dat zich in de wirwar van brocant- en antiekwinkeltjes van de Marais bevindt. Hier vind je een ganse collectie oude huisnummers in email!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ramsign is een Deense fabrikant die nieuwe emaillen huisnummers produceert in verschillende stijlen en kleuren en verscheept naar overal ter wereld. Voor 49 tot 249 dollar heb je dus ook jouw exemplaar naast de voordeur hangen! Het Engelhardt Huisnummerteken van de foto werd ontworpen door de Deense architect Knud V. Engelhardt, het is onze favoriet!

 

 

 

 

 

 

 

 

Met een beetje geluk woon je in de Kerkstraat 118 of de Dorpsstsraat 118. Deze vintage huisnummer in blauw met wit email kan je kopen voor 20 dollar op Kiki’s Whatnotterij op Etsy. Je kan ook heel wat oude Europese emaillen huisnummers, zwart op een witte achtergrond, op de kopt tikken voor 60 dollar per stuk bij het French Garden House.

 

26/12/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?