Interieurtips: een salontafel kopen, waarop letten?

Homeproved zet enkele nuttige interieurtips op een rijtje die je kunnen helpen bij jouw zoektocht naar de ideale salontafel!

Interieurtips bij de aankoop van een nieuwe salontafel

  • Een salontafel valt op in het interieur. Kies daarom voor een salontafel die bij jouw woonkamer inrichting past, zowel qua kleur als materiaal. Zorg dat de kleur van de tafel overeenstemt met het kleurenpalet van jouw interieur. In een landelijk interieur of een woonkamer inrichting met veel natuurlijke materialen komt een houten salontafel of een teak salontafel mooi tot zijn recht. Een glazen of ijzeren salontafel is dan weer mooi in een industrieel interieur. Heb je een speciale design salontafel, dan mag het misschien wél een eyecatcher zijn!
  • Een salontafel krijgt het soms zwaar te verduren. Zorg dat jouw salontafel stevig is, want ze moet vaak heel wat voeten dragen.
  • De ideale salontafel hoogte? Zorg dat de salontafel niet hoger is dan de zitting van de stoelen en zetels. Sommige mensen houden van lage salontafels, in de Marokkaanse stijl. Of je kan ook een typisch Spaanse salontafel kopen, dit is een hoge salontafel waaraan je makkelijk kan eten.
  • Heb je maar een kleine zithoek? Dan kan je voor een glazen salontafel kiezen, zodat je de vloer nog kan zien en de ruimte optisch groter lijkt.
  • Koop geen te grote salontafel, zodat jouw zithoek niet meteen vol aanvoelt en al de aandacht opeist. Je moet er gemakkelijk rond kunnen. De ideale lengte voor een salontafel bedraagt maximum 75% van de lengte van jouw zetel.
  • Een te kleine salontafel lijkt dan weer snel verloren te staan in de ruimte. Een andere optie is om kleine bijzettafeltjes naast de zetels te plaatsen waar je lampjes, kopjes of glazen kan opzetten.
  • Er bestaan salontafels in alle vormen: ronde salontafels, vierkante, zeshoekige of rechthoekige tafels, het kan allemaal. Sommige mensen verkiezen symmetrische vormen, anderen niet. Om te kijken of een salontafel in jouw zitkamer zal aarden, kan je altijd een gratis simulatie van jouw inrichting maken via Pl.an.

 

 

23/02/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?