Interieur Kortrijk: winnaars Interieur Design Awards

Interieur Kortrijk heeft zopas de winnende ontwerpen van de Interieur Design Awards 2012 bekend gemaakt. Zet je schrap, hier zijn de winnaars…

Interieur Design Awards

De Interieur Design Awards zijn een springplank voor jong talent. Dit jaar passeerden 241 inzendingen uit 33 landen aan het kritische oog van de jury bestaande uit een journalist, kunstenaar, grafisch ontwerper, sheikh, architecten en ontwerpers. Deze jury koos uiteindelijk de laureaten voor twee categorieën, ‘object’ en ‘space’.

Deformable Wall van Sandwich en Blue Architects

Het Japanse creatieve platform Sandwich werkte samen met de Zwitserse Blue Architects aan het project ‘Deformable Wall’, dat de ‘Space’ award wegkaapte. Dankzij een dubbel membraan worden de wanden verzamelplekken van objecten en nemen ze de vorm aan van verstopte meubelstukken. Op die manier ontstaat er een poëtisch spel tussen binnen en buiten, object en muur.

Houten design stoel van Elisa Honkanen

In de categorie ‘Object’ ging de Finse Elisa Honkanen met haar houten stoel ‘Purist’ met de hoofdprijs lopen. Het spel van de uitgepuurde design stoel met de zwaartekracht viel bij de jury in de smaak.

Zelf naar Interieur Kortrijk 2012?

Je kan de winnende objecten gaan bewonderen tijdens de 23e Biënnale Interieur, van 20 tot 28 oktober in Kortrijk XPO. Tijdens Interieur Kortrijk zullen de winnaars ook hun prijs overhandigd krijgen.

24/05/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?