Houten meubelen designed by nature

De natuur is ’s wereld beste designer. De organische vormen die we in de natuur zien, werden doorheen de geschiedenis gretig overgenomen door menig ontwerpers. Wij trokken erop uit en gingen op zoek naar houten meubelen en organische ontwerpen van de hand van Moeder Natuur.

Een hart voor hout

Je kan op twee manieren organische vormen in je interieur verwerken. Ofwel ga je op zoek naar meubelen die tot in de puntjes gedesigned werden om organische vormen na te bootsen. Zo haalden onder meer Verner Panton en Arne Jacobsen de mosterd in de natuur voor hun tijdloze design meubelen. Denk maar aan de iconische S chair van Panton en de Tongue chair van Jacobsen.

Een andere manier is om letterlijk stukken uit de natuur te gaan gebruiken als basis voor je meubelen. Zo ontwierp Ilan Dei Studio de Urban Log Collection. Hiervoor gebruikten ze stronken die rond hun huis verspreid lagen. Onder het motto ‘urban renewal’ kregen de boomstronken een tweede leven. Door gebruik te maken van industriële elementen en roest en koperkleuren krijgen de stronken een volledig nieuw karakter.

Deze boomstronken kregen een nieuwe set pootjes aangemeten wat opnieuw voor een prachtig huwelijk zorgt tussen natuurlijk en industrieel.

Catherine op de Beeck is een Belgische designer die zich ook laat inspireren door de natuur. Elke 2 weken gaat ze op zoek naar geschikt drijfhout op de stranden van de Camargue. Daarmee gaat ze vervolgens aan de slag om meubelen en accessoires te maken waar Moeder Natuur zelf jaloers op zou zijn. Dankzij haar werk kon ze bovendien ook al samenwerken met enkele vooraanstaande namen – Piet Huyzentruyt, Sergio Herman en Wout Bru – voor de inrichting van hun restaurant.

We maakten alvast een kleine selectie uit de Baptized by Nature-collectie maar nodigen je uit haar natuurlijke collecties te ontdekken:

Met de nodige dosis creativiteit kan je zoveel uit de natuur halen en zowel je design, klassiek of landelijk interieur pimpen. Niet alleen meubelen of accessoires maar zelfs volledige schuifdeuren. Dit stuk hout dat bovenaan en onderaan werd bijgesneden is ongetwijfeld dé eyecatcher van deze ruimte. Extra voordeel? Niemand ter wereld zal kunnen zeggen dat hij dezelfde deur als jou heeft!

En wie écht gek is van de natuur, kan het voorbeeld van Baukind volgen. De Duitse architecten ontwerpen speelruimtes voor kinderen waarbij natuurlijke elementen centraal staan. Boomhutten, klimtakken, grasmatten en stronken als stoeltjes… Geweldig, toch?!


 

Foto's: Ilan Dei Studio, Catherine op de Beeck, Baukind
27/02/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

N
Nelda

Infrmoation is power and now I’m a !@#$ing dictator.

H
http://www.unlimitedcoins.info/

Shalafi: értelemszerűen mindent megteszünk azért, hogy a játékosként kezdett csapatok tagjainak ne kelljen beugró mesélőnek lenniük. Ez azonban annak tudatában, hogy táborok következnek kivitelezhetőnek tűnik. A csapatom kivétel volt ez alól, hiszen ők a tavaszi tábor szervezői is amúgy. Nincsen kőbe vésve hogy a csapatoknak milyen módon kell felállnia, lehet rendezvényenként 1-2 ember eltérés.

Bekijk 1 andere vraag over dit project