Geef vorm aan je creativiteit met de LIX 3D-pen

Met een creatieve geest en een 3D-pen zijn de grenzen quasi eindeloos. Je eigen decoratie maken was nog nooit zo eenvoudig én indrukwekkend. Met de LIX pen ‘doodle’ je letterlijk in de lucht en komt je fantasie tot leven voor je ogen.

Een nieuw tijdperk is aangebroken voor creativiteit. LIX wordt allicht de beste 3D-pen op de markt. Wordt, want momenteel is het nog een prototype – gesteund via Kickstarter – en is het afwachten op de lancering van het finale ontwerp.

Zet plastic om in 3D kunst!

LIX was echter niet de eerste die met het idee op de proppen kwam. De 3Doodler was namelijk de eerste pen waarmee je echt in de lucht kan tekenen. Maar om eerlijk te zijn was het resultaat van de ontwerpen niet zo geslaagd en eerder een knoeiboeltje. De beelden uit het LIX promotiefilmpje tonen echter een mooiere toekomst.

Het principe is vrij simpel: je sluit de pen via USB aan en met die stroom wordt de tip van de pen verhit. Aan de bovenzijde van de pen wordt een soort plasticvezel (ABS/PLA) – die beschikbaar zal zijn in diverse kleuren – geplaatst waarna de plastic in gesmolten vorm uit de pen geduwd wordt wat mogelijk maakt om ‘in de lucht’ te tekenen. Op de pen zelf heb je ook nog twee knoppen waarmee je de snelheid kan bepalen. Het grote verschil met de 3Doodler is dat LIX veel beter in de hand ligt en dat je LIX overal met je kan meenemen dankzij de USB-aansluiting.

One of a kind decoratie maken in 3D

Maquettes, juwelen, zelfs t-shirts zijn mogelijk. Als liefhebbers van het interieur zien wij echter grootse mogelijkheden voor je interieur. Dankzij LIX kan je zelf aan de slag, thuis of op verplaatsing, om je eigen decoratie te maken. Bestaande producten ‘hacken’ en ze een unieke touch geven, miniaturen maken of kerstdecoratie maken. Jouw ideeën in levenden lijve!

LIX had als doelstelling om de pennen in september/oktober in de handel te brengen maar momenteel is het nog steeds niet mogelijk om een je eigen pen te bestellen. Wel kan je al een pre-order plaatsen. De pen is zowel in het mat zwart als mat wit beschikbaar en zal je zo’n €115 kosten. De plasticvezels zou je voor nog geen $ 10 kunnen kopen en zijn beschikbaar in diverse kleuren.

Foto’s & info: LIX

16/12/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?