Designmeubelen uit afvalhout of heerlijk lunchen met kraakverse groenten? Dit kan dankzij Atelier Groot Eiland!

Atelier Groot Eiland is een Brusselse vzw voor sociale tewerkstelling, opleiding en arbeidszorg. De organisatie ondersteunt mensen die moeilijk werk vinden:laaggeschoolden, mensen met mutualiteits- of invaliditeitsuitkering, langdurige werklozen, OCMW-steuntrekkers, asielzoekers, …  Vooral de manier waarop de vzw dat doet, is opmerkelijk. En vooral bijzonder interessant voor interieurfreaks!

Atelier Groot Eiland stelt mensen tewerk in één van hun vier ateliers:

1. Klimop: atelier voor houtbewerking en schrijnwerkerij

2. Etiket: atelier voor manuele verzendingen

3. ArtiZan: atelier voor arbeidszorg, artisanale producten met ambachtelijke winkel

4. Heksenketel: kookatelier met maatschappelijk restaurant

De ateliers ‘Heksenketel’ en ‘Klimop’ kwamen met twee nieuwe initiatieven op de proppen.

Boomerang, prachtige designmeubelen van gerecycleerd hout

Het atelier voor houtbewerking zette een duurzaam project op, dat op ethisch verantwoorde wijze meubels produceert. In dit project werden vier mensen tewerkgesteld om designmeubels te maken uit gerecycleerd hout, die vervolgens te koop aangeboden worden. Benieuwd naar die betaalbare en duurzaam geproduceerde pareltjes? Ga dan eens een kijkje nemen in het atelier ‘Klimop’ (Henegouwenkaai 29 in Sint-Jans-Molenbeek). Wie weet vind je er wel een pracht van een meubel voor bij jou in huis!

 

La Petite Senne, een stukje groen te midden van Brussel

La Petite Senne is een landbouwproject in het hart van Brussel. Hier kweken de werknemers van atelier Heksenketel de groenten die ze vervolgens serveren in hun restaurant. Zo krijgen bezoekers kraakverse, maar voornamelijk maatschappelijk verantwoorde groenten voorgeschoteld.

De naam is afkomstig van de rivier de kleine Zenne, die onder de groentetuin stroomt en de groenten hun versheid en volle smaak bezorgt. Gezond en maatschappelijk verantwoord lunchen kan elke weekdag van 12u tot 14u op de Henegouwenkaai 29 in Sint-Jans-Molenbeek.

Leuk weetje: je kan de moestuin zien liggen vanuit het restaurant. Allen daarheen dus!

09/07/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?