Welcome to the jungle! Beestige design stoelen van Maximo Riera

De natuur heeft ons zoveel moois te bieden. Kijk maar naar de vele prachtige dieren die op onze aarde ronddwalen. De ‘Animal Chair’ design collectie van Maximo Riera is een eerbetoon aan die natuurpracht. Beestig mooi!

Een combinatie van menselijke kunst en natuurlijke pracht

De verschillende meubels – allen statige fauteuils – zijn minstens even imposant als de dieren zelf. Zo werd de Hippopotamus (nijlpaard) Chair op levensechte grootte gemaakt. Langs de ene kant kijk je dus echt tegen een nijlpaard aan waarvan de details zo precies zijn dat hij net echt lijkt. Aan de andere kant is er dan een elegant zitvlak verwerkt in het beeld.

Het dierenrijk van Maximo Riera bestaat in totaal uit 8 dieren en wordt naast het nijlpaard aangevuld met een neushoorn en een neushoornkever, een octopus, een walrus, een olifant, een pad en een walvis. Ieder beest is gemaakt van polyurethaan en werd gebouwd op een metalen frame. Het gewicht van iedere stoel schommelt daarmee rond de 160kilo. En het prijskaartje? Dat gaat van zo’n 45.000 euro voor de octopus tot een dikke 80.000 euro voor het nijlpaard.

Maximo, die al ruim 30 jaar artiest is, had als doel om de wonderlijke pracht van het dierenrijk te combineren met de complexe menselijke kunst. Afgaand op de prachtige details, de levensechte formaten en de pure elegantie van iedere stoel moeten we vaststellen dat hij met glans geslaagd is in z’n opzet.

De Animal Chair Collection is trouwens ook beschikbaar in miniatuur voor zij die in zwijm vallen voor het design maar afknappen op het prijskaartje. Zitten zal je er wel niet op kunnen doen: de afmetingen schommelen rond de 15cm hoogte, 18cm lengte en 20cm breedte. De prijzen lopen van 460 tot 850 euro. Je krijgt dan wel één van de slechts 500 gemaakte stukken.

 

18/07/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

K
klaas

ik vind dat jullie de ontwerper op de site moeten zetten, misschien hebben jullie dat, maar het moet duidelijker, ik kan het niet vinden!!!!! :(

  IT
  Iwonen Team

  Beste Klaas,

  de naam van de ontwerper wordt zowel in de titel als in de tekst vermeld en is Maximo Riera.

  Alvast bedankt voor je bericht!

  Mvg,

  Homeproved

Bekijk 1 andere vraag over dit project