Design snijplanken

Groenten snijden, brood snijden, vlees snijden, het zijn dagelijkse activiteiten in de keuken. U gebruikt misschien klassieke houten snijplanken, functionele en hygiënische glazen snijplanken of schattige kleine snijplankjes, maar voortaan snijdt u uw groentjes in stijl op design snijplanken!

Puzzleboard snijplank van Oooms

Oooms is de Nederlands design studio van Guido Ooms en Karin van Lieshout, beide afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. Het duo ontwikkelde het originele snijplankje ‘Puzzleboard’. Dit coole snijplankje in de vorm van puzzelstukken, met een veelvoud aan gebruiksmogelijkheden. Zo kan je makkelijk een lange en grote snijplank maken, ideaal als broodsnijplank voor stokbrood bijvoorbeeld. Of je kan ook ook een hapje of bruscetta op een plankje aanbieden, zodat uw gasten hun glas wijn of champagne in het puzzelgat kunnen hangen en zo een hand vrijhouden. Het puzzleboard kost 19,95 euro per stuk.

 

Ventiquattro food bag van Tomás Alonso

Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘food à porter’ van het Italiaanse lifestyle magazine Ventiquattro ontwikkelde de Spaanse designer Tomás Alonso samen met Jorre Van Ast en Mathias Hahn een mooie design snijplank. Alonso houdt van een sobere en natuurlijke en bijna evidente design vormgeving en die filosofie uit zich ook in deze snijplank. De plank is vervaardigd uit donkere Amerikaanse eik, en is verkrijgbaar met een zilveren mes en een afwasbare cover in synthetische plastiek.

 

Spoelbak snijplanken

Mooi zijn tegenwoordig ook de spoelbak snijplanken. Het woord zegt het zelf, dit zijn snijplanken die u over uw gootsteen legt. Handig, want zo kan u uw groenten of fruit wassen en meteen snijden én u wint extra plaats in uw keuken.

 

En het is nog niet gedaan met de design snijplanken…

 

 

20/01/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?