Designmeubels Willy Van Der Meeren terug in productie

Frederic Rozier wil onze belangrijkste ontwerpers uit de fifties & sixties weer in de picture zetten. Zo brengt hij enkele designstukken van hen terug op de markt. Één van deze heruitgaven is het boomerang-tafeltje van Willy Van Der Meeren.

Willy Van Der Meeren

De vintage-liefhebbers onder jullie zullen Willy Van Der Meerens beroemde boomerang-tafeltje vast en zeker kennen. Deze designklassieker van eigen bodem werd ontworpen in 1953 en maakte deel uit van een meubelcollectie voor Tubax, een belangrijke meubelproducent uit die tijd.

Willy Van Der Meeren studeerde af als architect en experimenteerde met prefab en massaproductie voor zijn huizen en meubilair. De ontwerpen zijn dan ook tot in de puntjes uitgewerkt om in serie te produceren. De drie modulaire tafeltjes worden nu opnieuw uitgebracht door LostnFound in zwart, rood en grijs.

LostnFound brengt Belgisch design opnieuw uit

LostnFound is een gloednieuwe Belgische designproducent, opgericht door vintage-antiquair Frederic Rozier. Het productiehuis zal louter design op de markt brengen van belangrijke ontwerpers uit de fifties en sixties. Voornamelijk de Belgische designers die rond ’58 een rol speelden op de Wereldtentoonstelling zullen gereproduceerd worden. LostnFound begint met het heruitbrengen van de meubels van Renaat Braem, Willy Van Der Meeren en Lucien Engels en zo passeren alle ‘vergeten Belgische iconen’ de revue.

De eerste ontwerpen worden voor het eerst voorgesteld op de DesignMarkt in Gent dit weekend (zaterdag 9 en zondag 10 november 2013).

08/11/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?