Design meubels: multifunctionele en modulaire meubels

Woningen worden steeds schaarser, kleiner en duurder. Het gevolg? Steeds minder ruimte en problemen tijdens de interieur inrichting. Een kleine ruimte optimaal inrichten is een hele klus, maar met deze modulaire meubels lijkt het kinderspel.

Modulaire meubels ‘Sweet Talk and Dream’

Een plek om te praten, te ontspannen, te lezen en te schrijven, allemaal in één meubel. ‘Sweet talk and dream’ werd bedacht door de Franse designer Matali Crasset voor Italiaans meubelbedrijf Campeggi. Het meubelbedrijf werkt al langer aan modulaire meubels die perfect passen binnen het ‘dynamische leven’. ‘Sweet talk and dream’ is een opvouwbare meubel en is modulair, flexibel en aanpasbaar. Je kan dit design meubel gemakkelijk transformeren tot zitelement, bank of ligbed. Het modulaire meubel heeft een ingebouwde tafel en is flexibel aan te passen naar jouw behoefte.

Matroshka: modulaire meubels

De link naar de Russische Matrjosjka poppetjes is snel gelegd: houten delen die perfect in elkaar passen. Het Zweedse bedrijf Matroshka Furniture AB ontwierp het multifunctionele meubel ‘Matroshka’ met het concept: “4 kamers in 1”. De collectie bestaat uit veelzijdige meubelstukken die je op verschillende manieren kan combineren. Het beste deel is dat je de meubelstukken in elkaar kan opslaan. Woonkamer, slaapkamer, studiekamer en eetkamer passen naadloos in elkaar. De meeste compacte versie neemt slechts 4 vierkante meter in.  De meubelstukken kan je gebruiken om een bed, bureau, boekenrek, salontafel, eettafel, kledingkast, kleding lades en zitplaatsen te maken.

Multifunctioneel design meubel Multiplo

Het Italiaanse HeyTeam ontwierp het design concept Multiplo. Een modulair object dat mensen met weinig ruimte in het dagelijkse leven helpt. Stijl, functionaliteit en bovenal het aanpassingsvermogen zorgt dat Multiplo in een klein appartement past. Veelzijdige en modulaire meubels zijn het meest geschikt voor onze kleine woningen met beperkte ruimte. Multiplo kan je bed, tafel, zitkamer en nog veel meer zijn in enkele eenvoudige stappen!

07/05/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?