5 design kledingrekken: een ware blikvanger in jouw slaapkamer

In de doorsnee slaapkamer is er vaak te weinig plaats voor een kleerkast en opbergruimte. Deze 5 design kledingrekken bieden een antwoord op dit probleem!

1 The Bench Rack

The Bench Rack is een design kledingrek ontworpen door Vik & Fourgere. Het minimalistisch kledingrek is gemaakt van een stalen buis en een enkel stuk massief hout (Elm). Het design kledingrek is geschikt voor het ophangen van kleding, het opbergen van schoenen en om te zitten.

2 Design kledingrek Beaugars

Ontwerpster Meike Lange geeft de droom van elke vrouw (een dressing) een eigen twist met haar Beaugars kledingrek. Op een eenvoudige en creatieve manier ontwerpt ze een kledingrek met eigenschappen van een doorloopkast. Twee metalen bogen, een massief houten bank en drie houten haken vormen het design kledingrek. De metalen bogen zijn 360° draaibaar en flexibel in te zetten waar je maar wenst!

 3 Een hangende design kledingrek

Om ruimte te besparen ontwierp Ferm Living een hangend kledingrek. Het vloeroppervlak onder het kledingrek blijft vrij en kan je dus benutten voor andere zaken. Dit ijzeren kledingrek met lederen riemen is naast ruimtebesparend en enorm praktisch ook nog eens decoratief!

4 Woodstock Wardrobe

Jeroen van Leur werd voor dit design kledingrek geïnspireerd door het principe van tentstokken. Hierdoor kan je de Woodstock Wardrobe eenvoudig in elkaar zetten en even makkelijk uit elkaar halen. Je zet het kledingrek in elkaar door de houten stokken aan elkaar te maken met de koperen koppelstukken. De enige vereiste om dit kledingrek in je kamer te plaatsen is een muur waar de Woodstock Wardrobe tegen kan leunen.

5 Design kledingrek Arara Nomade

Andre Pedrini en Ricardo Freisleben ontwierpen samen een design kledingrek dat uitermate geschikt is voor kleine ruimtes. De Arara Nomade laat je toe om kleding op te hangen en je schoenen op te bergen. Daarnaast kan je in dit design kledingrek alles bewaren wat je graag binnen handbereik hebt, zoals bijvoorbeeld cd’s, juwelen, sleutels… Als laatste heeft de Arara Nomade ook een lade voor opgevouwen items of boeken.

Je kan ook eenvoudig zelf een design kledingrek maken! Ontdek onze DIY-fiche!

28/02/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?