Design in de keuken: ken je deze klassiekers van Alessi al?

Design keuken Alessi

Niets brengt een keuken zo tot leven als de knappe staaltjes design waar Alessi al bijna honderd jaar prat op gaat. Sinds 1924 siert het bekende Italiaanse merk keukens overal ter wereld. Maar zoals het superieur design betaamt, weten de unieke ontwerpen van Alessi het praktische altijd aan het esthetische te koppelen. Denk maar aan de Juicy Salif, de wereldbefaamde citruspers van Philippe Starck voor Alessi. En er zijn nog meer klassiekers van Alessi die je beslist moet ontdekken!

1.     Het condimentensetje van Ettore Sottsass

Design keuken alessi

www.alessi.com

‘Klein, maar fijn’ vat dit condimentensetje van Ettore Sottsass perfect samen. Alessi-fans presenteren er al sinds 1978 zout, peper, olie en azijn in alle stijl mee op tafel. Een combinatie van gepolijst RVS en kristal om van te smullen! Verwacht je wel aan een minder fijn prijskaartje: voor de condimentenset van Ettore Sotsass betaal je vandaag zo’n 120 euro.

2.     De zingende waterketel van Richard Sapper

design keuken alessi

www.alessi.com

Niets zo gezellig als de geur van versgebakken koekjes, theekopjes die klaarstaan om gevuld te worden en het vrolijke gefluit van een waterketel op de achtergrond, toch? In 1983 besloot Richard Sapper er nog een schepje gezelligheid bij te doen en zijn beroemde Bollitore in twee toonaarden te laten fluiten. Mi en si, helemaal in harmonie.

3.     De kurkentrekker van Alessi genaamd Anna G.

Design keuken Alessi

www.alessi.com

Het is altijd feest als er een flesje wordt gekraakt. Ook kurkentrekker Anna G. wordt er helemaal vrolijk van! Al sinds 1994 een bestseller van Alessi.

4.     Forma: kaasrasp door Zaha Hadid

alessi kaasrasp Zaha Hadid

www.alessi.com

Zaha Hadid liet zich voor deze knappe kaasrasp inspireren door gepolijste keien die ze langs een rivier zag liggen. De vloeiende vorm ligt perfect in de hand en doet helemaal denken aan het door Hadid ontworpen Heydar Aliyev Center in Baku, Azerbeidzjan:

zaha hadid heydar aliyev center

www.archdaily.com

Ontdek nog meer designtips voor in je keuken!

23/09/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?