De prachtige U2 bijzettafel van Peter van de Water

Deze design salontafel U2 maakt deel uit van de collectie van het Nederlandse Cascando. De U2 bijzettafel werd ontworpen door Peter van de Water. De bijzettafel is enorm herkenbaar aan zijn eenvoud en pure vormgeving.

U2 Bijzettafel: een stijlvol & uniek design

De bijzettafel U2 heeft een minimalistische vormgeving, maar een maximale functionaliteit. De tafel is gemaakt door 2 verschillende u-delen in elkaar te schuiven. De ruimte die overblijft door het maatverschil kan je gemakkelijk gebruiken om boeken of tijdschriften op te bergen. De U2 bijzettafel kan je gebruiken als design salontafel, als handige bijzettafel of voor over de sofa.

De U2 bijzettafel heeft een minimalistische uitstraling, maar zijn uitvoering maakt deze tafel bijzonder. Het buitenste deel van de bijzettafel is van mat gelakt aluminium, terwijl het binnenste deel in hoogglans is uitgevoerd. Hierdoor is er een bijzonder contrast met de rustige uitstraling.

U2 bijzettafel, een ontwerp van Peter van de Water

Deze stijlvolle bijzettafel is ontworpen door Peter van de Water. Deze Nederlandse designer ontwierp de U2 bijzettafel voor het merk Cascando. Peter studeerde in 1994 af aan de kunstacademie Sint-Joost in Breda. Hij volgde hier de richting architectonische vormgeving. Even later, in 1999, startte hij zijn eigen ontwerpbureau, Internal Affairs. Zijn bureau is voornamelijk bezig met het ontwerpen van interieurs en meubels. In 2004 richtte hij dan ook zijn eigen meubellabel op: moor furniture.

Andere design meubels van Peter van de Water

 

20/09/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?