De Pinkwin is een design object met respect voor de natuur

Wie heeft gezegd dat design objecten altijd blits, onbetaalbaar en met de meest futuristische materialen gemaakt moeten worden? Design kan immers ook duurzaam zijn en gemaakt worden door lokaal en onbekende mensen die daarvoor niet minder getalenteerd zijn, integendeel. Dat bewijst Gardeco in een samenwerking met het Braziliaanse Cores da terra.

Beide bedrijven werkten al eerder samen aan het beeld Visitor van Guido Deleu. Het nieuwe beeld, de Pinkwin, is een creatie van kunstenaar Guy Buseyne en wordt duurzaam geproduceerd met natuurlijke keramiek.

Op en top natuurlijk design

Selma Calheira is zaakvoerder van keramiekbedrijf Cores da terra wat letterlijk staat voor ‘kleuren van de aarde’. Cores de terra werkt dan ook op authentieke wijze en maakt uitsluitend gebruik van natuurlijke materialen, zoals de natuurlijke pigmenten, en technieken die geen negatieve impact op het milieu hebben. Daarnaast maakt ze ook gebruik van lokaal talent waardoor ze dus zowel ethisch als maatschappelijk verantwoord kan ondernemen.

Voor het ontwerp van het beeld zelf, de Pinkwin, ging Guy Buseyne ook de mosterd halen in de natuur. Hij liet zich inspireren door de pinguïn en overtuigt in zijn eigen creatie met evenwichtige en pure lijnen in een sterk gestileerde vorm. De kleuren blijven waarheidsgetrouw met de zwarte en witte tonen maar de beelden kunnen desgewenst voorzien worden van gouden en brozen accenten.

Maatschappelijk verantwoorde decoratie

Zaakvoerder van Gardeco Sonja Crevits is zeer tevreden over de Vlaams-Braziliaanse samenwerking: “milieu en duurzaamheid zijn belangrijk, maar kunst en design zijn onze core business. Met de keramieken van Calheira hebben we het allemaal.” Alle grondstoffen worden namelijk door Selma en haar werknemers ontgonnen zonder schade toe te brengen aan het milieu. Zo ondersteunt ze de lokale economie en zorgt ze voor werkgelegenheid in een arme regio zonder de natuur uit het oog te verliezen. Op die manier kunnen wij hier met een gerust hart betaalbaar design in huis halen wetende dat we de lokale Braziliaanse economie ondersteunen en dus niet zomaar de zaken van een grote multinational vullen.

Laat je dus verleiden door dit oogstrelende en natuurlijke ontwerp. Het beeld is beschikbaar in twee maten (small & large) en in zwart, wit of graphite. De afwerking gebeurt desgewenst in goud en brons. Het kleine beeldje (24cm hoog) is beschikbaar vanaf 99 euro en het grote beeld (44,3cm) vanaf 175 euro.

Het beeldje kopen kan via de website van Gardeco.

02/10/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?