De mooiste design sofa’s voor een klein interieur

Je hebt net jouw eerste appartementje gekocht, dan mag een design sofa niet ontbreken! Homeproved ging op zoek naar elegante oplossingenvoor iedereen die eindeloos op zoek is naar stijlvolle sofa’s voor een kleine ruimte

Voor de inrichting van een kleine woonkamer, zithoek of salon kies je best voor lichte design zetels die niet te log overkomen. Zetels op fijne stalen pootjes zijn ideaal. Ook lichte kleuren als wit, beige, lichtgrijs, zandtinten of hippe pastelkleurtjes geven een kleine ruimte een luchtige uitstraling. Enkele ideeën…

Tune van Palau

Het Nederlandse design label Palau staat voor tijdloos, comfortabel en licht design met een speelse toets. De Tune sofa van Palau is een strakke zetel op lichte stalen pootjes. De zetel is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Je kan kiezen tussen leder of stof, uit groottes variërend van 1,40cm tot 2,35cm, uit een eenzit, een hoeksalon of een chaise longue. Ook de Djavan of de Stream reeks van Palau komen perfect tot hun recht in een klein salon.

 

Retro design uit Scandinavië of Indonesië

Lichte retro zetels zijn helemaal in! Heel wat design fabrikanten brengen oude modellen uit de jaren vijftig of zestig opnieuw op de markt. Het voordeel van deze sofa’s? Ze bieden een sierlijk tegenwicht aan de grote, lage en zachte loungebanken van vandaag.

De klassieke design zetels uit Scandinavië vinden opnieuw hun weg naar onze trendy huiskamers. Vintage design is meestal minder strak dan hedendaagse design sofa’s, maar hun sobere en fantasierijke vormgeving zorgt voor een frivole toets in de woonkamer. Met name de CH103 sofa en de Plank Chair van Hans Wegner en Poeten Sofa van Finn Juhl zijn populair.

Een andere klassieker, maar van een heel ander kaliber, is de Artifort zitbank van de Indonesische Nederlander Kho Liang Ie uit 1964. Deze hoge en ondiepe zetel heeft een elegant onderstel, strakke lijnen en enkele speelse knopen als finishing touch.

 

Rod van Living Divani

Spiksplinternieuw is de Rod sofa van het Italiaanse design label Living Divani. Met zijn slanke stalen voetjes, licht en luchtig omhulsel en uitnodigende kussens is de Rod dé elegante en comfy oplossing voor een kleine zithoek.

 

Polder Sofa

De Polder sofa is eigenzinnig en tijdloos. Zijn houten frame en flexibele armleuningen worden geaccentueerd door gekleurde stiksels en grote knopen. De combinatie van asymmetrische rugleuningen, verspringende armleuningen en een ingewerkte salontafel zorgt ervoor dat de XS Polder sofa licht blijft. Ideaal voor een klein salon!

 

25/06/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?