Benjamin Verdonck, of hoe je een boomhut tot kunst verheft

Van 12 mei tot 16 september loopt in Gent het kunstenfestival TRACK: a contemporary city conversation. Benjamin Verdonck zorgt samen met 40 andere internationale kunstenaars voor verrassende ontmoetingen met de stad, haar geschiedenis en bewoners en doet voorbijgangers stilstaan bij de sociale, economische, culturele en politieke context van de stad in al haar hedendaagse complexiteit.

De boomhut van Benjamin Verdonck

Na zijn opzienbarende kunstenproject ‘Kalender’ (2009), weet de Antwerpse schrijver, theaterdirecteur en visueel kunstenaar Benjamin Verdonck het publiek opnieuw te verbazen met ‘vogelenzangpark 17bis’. Verdonck bouwde voor TRACK namelijk een boomhut die er op zijn minst gezegd interessant uitziet. De boomhut is namelijk een getrouwe replica van de omliggende bungalows in het Vogelenzangpark en een mooi staaltje fifties architectuur.

 

De betekenis van de boomhut

Met dit project wil Benjamin Verdonck zijn onderzoek naar de kracht en de functies van theatraliteit in de publieke ruimte verder zetten. Zijn boomhut in het Vogelenzangpark is een replica van de plaatselijke sociale woningen en het clubhuis waar senioren komen kaarten. De replica is te klein om echt als boomhut dienst te doen, maar wekt wel het verlangen om zich terug te trekken op een rustige plek, zich even vrij te voelen en na te denken. Of had je er liever een andere betekenis in gezien?

21/06/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?