Badkamer ontwerpen – 3 Limburgse designers op een rij

Ook de badkamer mag een design interieur krijgen! Lambrechts badkamers en verwarming uit Hasselt sloeg daarom de handen in elkaar met drie Limburgse topdesigners die elk een uniek badkamermeubel ontwierpen, dat enkel via de Lambrechts Store verkrijgbaar is. Wij zetten deze unieke en inventieve badkamer ontwerpen in de kijker…

‘Ben in Bad’ van Ben Steensels

Ben Steensels van Lens°Ass architecten Hasselt ontwierp een uniek bad voor Lambrechts in samenwerking met Bart Lens. Het bad volgt de ergonomische ruglijn van het lichaam, waardoor het minder water verbruikt. Terwijl een doorsnee bad gemiddeld 150 liter verbruikt per wasbeurt, zal dit design bad met 95 liter voldoende hebben. Achter de hoofdsteun is een bassin dat het haarswaswater opvangt, zodat de rest van het badwater proper blijft. Voor kleine kinderen is dit bad een ware speeltuin: het golvend design zorgt voor heerlijke schuifvlakken.

 

 

‘Wake Up’ meubel van Roel Vandebeek

Samen met Roel Vandebeek van Beek Design werd een tweede uniek en betaalbaar badkamermeubel ontwikkeld. Het ‘Wake Up’ meubel is er om goedgeluimd jouw dag in te stappen! Het driedelig meubel kenmerkt zich door een sobere designvormgeving en een functioneel en weldoordacht ontwerp. De porseleinen wastafel bevat twee verschuifbare panelen die als werkvlak dienen. Onder de panelen kan je producten wegbergen en zitten stopcontacten ingewerkt. Onder de wastafel bevindt zich een wit gelakte badkamerkast met laden, die mooi contrasteert met de eiken fineer elementen. Boven de wastafel hangt een spiegel, die even breed is als het meubel zelf. Een kleine, handige ‘vergrotingspiegel’ kan je over de spiegel verplaatsen.

 

Eb & Vloed badkamer ontwerpen van Vittorio Simoni

De Eb & Vloed kastjes van architect Vittorio Simoni lijken op het eerste zicht misschien alledaags en opvallend, maar niets is minder waar! Het Eb & Vloed meubel is namelijk heel wat subtiele finesses rijk, waardoor je het makkelijk op verschillende plaatsen kan integreren. Het meubel staat op wieltjes, zodat je het overal in de badkamer (of zelfs daarbuiten) kan inzetten. Het badkamermeubel is uitgevoerd in lakwerk met een corian bovenframe, dat dienst doet als handdoekdrager. Het boventablet van het meubel is in hoogte verstelbaar.

 

01/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?