Andrea, de ecodesign luchtzuiveraar!

We brengen het grootste deel van onze tijd binnenshuis door, zonder echt te beseffen dat onze huizen niet altijd een uitstekende luchtkwaliteit hebben, net zoals ook de buitenlucht vervuild kan zijn! De oorzaken van deze luchtvervuiling in huis kunnen heel uiteenlopend zijn, maar we doen er allemaal goed aan om onze lucht te zuiveren. En waarom zouden we geen zuiveringsmethode gebruiken die al eeuwenoud is en planten inzetten om lucht te filteren? Als deze luchtzuiveraar dan nog eens ecodesign is ook, des te beter!

Revolutionnaire luchzuiveraar en de kracht van de planten

Andrea is een luchtzuiveraar ontwikkeld door designer Mathieu Lehanneur en professor David Edwards. Wat maakt Andrea zo bijzonder? Andrea absorbeert vervuilde lucht. Om dat te doen heeft Andrea een kleine, stille en energiezuinige ventilator die lucht doet circuleren en plantjes met een luchtzuiverende kracht. De vervuilde lucht wordt opgenomen door de plantjes, afgegeven aan de aarde, gefilterd door de wortels van de planten, gezuiverd opnieuw uitgestoten. Andrea zorgt op die manier voor een voortdurende zuurstoftoevoer in kamers en bureauruimtes.

Ecodesign luchtzuiveraar

Naast een revolutionaire luchtzuiveraar, is Andrea echt ecodesign! Mathieu Lehanneur heeft naar eigen zeggen het design van Andrea ontworpen met het doel om de vervuiling die binnenshuis wordt veroorzaakt door design elementen, meubelen, verf enz. tegen te gaan. Hij gebruikt met andere woorden design als oplossing voor vervuiling veroorzaakt door design.

In Andrea versmelt Mathieu Lehanneur wetenschap, natuur en designvormgeving! In een kamer, een keuken, een salon of bureau… overaal staat Andrea garant voor een efficiënte en snelle luchtzuivering en een esthetische meerwaarde. Het plantje kan zelfs dienst doen als sfeerlicht dankzij de kleine led lampjes die in de capsule werden ingewerkt.

Waar kan je Andrea vinden? Kijk op de website van Nature et Découverte.

 

24/02/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?