Alledaagse voorwerpen krijgen een hip design

Alledaagse voorwerpen, zoals klokken en rookmelders, zijn meestal eerder functioneel dan mooi. Maar wat als we beide aan elkaar kunnen koppelen? Dan krijgen we alledaagse voorwerpen met een uniek design. Hier zijn enkele mooie voorbeelden!

Een design rookmelder: die moet je niet in een hoekje verstoppen

Zoals je weet zijn rookmelders verplicht in elke Belgische nieuwbouwwoning. Het liefst verstoppen we deze saaie, witte voorwerpen in een hoekje, want een toegevoegde waarde aan ons interieur kunnen we ze niet noemen. Bij het Finse designlabel Jalo Helsinki ging een belletje rinkelen: wat als we van dit broodnodige voorwerp nu eens een eye-catcher maken. En dat deden ze, de rookmelders Kupu en Lento brengen stijl en veiligheid naar iedere woning!

Analoog of digitaal? Deze design klok combineert de twee

Een klok in huis is dan wel niet verplicht, maar wel uitermate handig en nodig als je ergens op tijd wil geraken. Nog zo’n voorwerp dat niet weg te denken is, maar meestal een neutrale vorm aanneemt. We vonden ook hier een prachtige designvariant van: De Clock Clock White. Deze klok van ontwerpbureau Humans Since 1982 is een combinatie van een digitale en analoge klok. De klok bestaat namelijk uit 24 wijzerklokken die samen één scherm vormen en de digitale tijd aangeven.

In onderstaande video zie je dat elk getal weergegeven wordt per zes klokken. Is er een minuut voorbij, dan maken alle wijzers een rondje en geven ze terug de juiste tijd weer… Prachtig toch?!

05/02/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?