5 designmeubels met een dubbele functie

Doordat we steeds minder plaats hebben, moeten we creatief omgaan met de ruimte die we hebben. Dit inspireert heel wat designers om design meubels te ontwerpen met twee of meerdere functies. Ontdek hoe volgende design meubels meerdere functies eenvoudig combineren.

Duo seat + lamp

Het designduo Fien Muller en Hannes van Severen ontwerpen multifunctionele designmeubels. Ze combineren fauteuils, kasten, tafels en lampen alsof het niks is. Hier zie je hoe ze een loungezetel, zitje en lamp verwerkten tot één prachtig designmeubel.

Socker Plantenstandaard

Dit handige meubel is een nieuwkomer in het IKEA-assortiment. Vul deze prachtige plantenstandaard met kruiden voor in de keuken, prachtige bloemen,… Bovendien kan de Socker ook als roomdivider en als extra opbergruimte gebruikt worden.

The Bike Shelf

Dit designmeubel werd ontworpen door Knife & Saw. Het idee voor deze boekenplank, met dubbele functie, ontstond na heel wat vriendenbezoeken in mini-appartementen. Een handige oplossing om je fiets op te bergen en boeken te stockeren.

Knapper

Een ‘oldtime favorite’ uit de Ikea is de Knapper. Een spiegel met aan de achterzijde de mogelijkheid om kleren en juwelen op te hangen. Is je outfit nog niet vuil, maar wil je morgen liever iets anders dragen? Dan kan je je outfit even opbergen achter de Knapper!

Trayble Oskar of Frieda

Trayble is een dienblad en bijzettafel in één! Je kan dit designmeubel bovendien volledig zelf samenstellen. Kies eerst je voet – Oskar of Frieda? – en kies daarna je dienblad. Je hebt keuze uit verschillende designs en diverse kleuren.

04/03/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?