3 inspirerende voorbeelden van tapijt in het interieur

Blauw tapijt in kantoorgebouw

Tapijt, stoffig? Welnee! Als vloerbedekking creëert tapijt juist een verrassend frisse vibe. Doordat je tapijt volledig kunt personaliseren met een eigen bedrukking, is er voor ieder interieur een bijpassende look and feel. Van uitgesproken tot ingetogen: een bedrukt tapijt past in élke woning. Prints van Oranje toont hoe hun projecttapijt een boost geeft aan je interieur.

1.   Bonte kleuren, unieke vormen

“Waarom toch vasthouden aan conventies?”, moet de directie van Niu Dairy Hotel in Haarlem hebben gedacht. Dat begon al bij de bijzondere thematiek van het hotel: zuivel en muziek. Geen alledaagse keuze, maar wel een logische: op de locatie van het hotel stond eerder zuivelfabriek De Sierkan. En dat op nog geen straatlengte afstand van poppodium Het Patronaat. Die unieke locatie vindt zijn weerslag in het interieur:  de pvc stroken op de muur bedrukte Prints van Oranje met albumhoezen en flyers.

Naast de muren, maakt het Niu Dairy Hotel het ook bont door te kiezen voor een mix van tapijt en losse karpetten, allemaal vol prints en vormen van koeienvlekken. Het tapijt is duidelijk meer dan alleen functioneel: het dessin oogt trendy en levendig en sluit zo perfect aan bij de felgekleurde meubels en wandversieringen die het hotel rijk is!

De directie van het Niu Dairy Hotel is lang niet de enige die dankzij prachtig vormgegeven tapijten en karpetten haar eigen identiteit toont. Enkele voorbeelden waar ook voor authentieke vloerbekleding is gekozen:

  • De kreeft en kip die kakelvers worden geserveerd in foodtempel MaMa Kelly;
MaMa Kelly
  • De tentoonstelling rond stedenbouw in Venetië die een plattegrond van de stad op het tapijt liet drukken;
stedenbouwkundige plattegrond
  • De geo-specialist NEO die zijn kantoorruimte opfleurt met een rijk geïllustreerde printtapijt van een satelliet (! in bijbehorende vorm).
satelliet

Wie denkt dat custommade tapijt en karpet alleen interessant is voor bedrijven, heeft het mis. Ook jouw passie of creatieve invulling kan worden vertaald op tapijtvezels!

2.  Wel de lusten, niet de lasten

Is dat nu laminaat? Of is het toch parket? Nee hoor, kijk eens goed: het is tapijt! PostNL zocht een comfortabele en stijlvolle nieuwe invulling voor hun kantoor en dat kregen ze! Met een nauwelijks van het echte te onderscheiden houtprint op tapijt combineert de logistieke dienstverlener het beste van twee werelden: het comfort van tapijt en het stijlvolle van hout. Lees: wel de huiselijke uitstraling, niet het moeilijke onderhoud. Ideaal, toch?!

tapijt dat lijkt op parket

Maar niet alleen de uitstraling van parket en laminaat kun je nabootsen. Dankzij de huidige geavanceerde printtechnieken is het mogelijk om tapijt fotorealistisch te bedrukken, met welke afdruk dan ook. Niets is nog wat het lijkt! Zo heb je voor een betonlook echt geen betonvloer nodig en voor een tegelstructuur echt geen tegels. Print de kenmerkende accenten op tapijt of tapijttegels en je hebt vrijwel dezelfde look, maar met een zachtere en behaaglijkere feel. 

3.  Koninklijke toets

Prints van Oranje zou Prints van Oranje niet zijn als het geen koninklijk tintje had. Als medesponsor van de expositie Royal Showpieces verzorgde de interieurspecialist 250 m2 tapijt voor Paleis het Loo. Het printtapijt dat doorloopt in de wand zorgt voor een rustige, maar tegelijkertijd krachtige achtergrond. Zo komen de tentoongestelde voorwerpen bijzonder goed tot hun recht.

Expositiehal koningin
Expositiehal koningin

Tapijt bedrukken met je eigen print

Wat je inspiratiebron ook is, op een gepersonaliseerd designkarpet en kamerbreed tapijt kunnen creatievelingen hun passie mooi vastleggen. Van professioneel pokeraar tot vogelspotter, fotorealistische weergave tot art deco dessin… De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos! Laat je inspireren op de website van Prints van Oranje!

14/12/2018

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?