Design voor durvers. Een gids met 3 gouden regels voor designmeubels

designmeubels

Denk jij bij het horen van design meteen aan dure stukken die zeker niet voor jou bestemd zijn? En waar zet je dat in godsnaam, zo’n designmeubel? Geen paniek! Design is er voor iedereen, van betaalbaar tot peperduur, van gebruiksvriendelijk tot uiterst ongemakkelijk. In deze gids over designmeubels vertellen we je alles wat je erover moet weten. Wedden dat je het aandurft?

De 3 gouden regels van designmeubels

Op design valt geen etiket te plakken. Elk designmeubel is anders & vooral uniek. Wanneer je overweegt om designmeubels in je interieur te integreren, houd dan rekening met deze 3 gouden regels: vorm, kleur & uitstraling.

1. Geen norm wat betreft de vorm

De juiste vorm van een designstuk bestaat niet. De juiste vorm voor jouw interieur wél! Of je nu van ronde vormen houdt of het liever strak ziet, er bestaat een meubel dat jou op het lijf geschreven is. Ook wat het formaat betreft kan je alle kanten op. Een volledige designzetel is prachtig, maar ook een enkele stoel kan de aandacht trekken.

2. Kleur(rijk)?

Design bestaat in alle kleuren – werkelijk ALLEMAAL. Het is aan jou om te bepalen of je het liefst investeert in een designmeubel dat aansluit bij de basiskleuren van je interieur of net het omgekeerde doet en voor een knallende, contrasterende kleur gaat. Of een stuk in alle kleuren van de regenboog? It’s up to you!

3. De uitstraling: design spreekt voor zichzelf

Een derde gouden regel is de uitstraling van je meubel. Designmeubels spreken voor zichzelf en behoeven vaak geen uitleg. Een designkrukje kan evengoed dienen als bijzettafeltje, net zoals een bed tegelijk nachttafel kan zijn. Magistraal & multifunctioneel!

Dit zwevende designbed is een prachtig voorbeeld van hoe 1 designstuk een ruimte kan doen opleven.

Tip: Heb je liever dat het meubel écht op zichzelf staat en zelfs niet noodzakelijk een gebruiksvoorwerp wordt? Geef het dan een speciale plaats met voldoende ruimte om helemaal tot zijn recht te komen.

design interieur
Dit interieur spreekt & straalt klasse uit dankzij de prachtige designmeubels. Foto bij fashion-landscape.com (Pinterest).
27/12/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?