Design meubels: 5 hippe trends die je niet mag missen!

design meubels kast met droogbloemen

Corona heeft ons doen nadenken over wat we echt willen en wat we werkelijk nodig hebben. Er wordt meer waarde gehecht aan tijd voor dierbaren, maar ook aan een opgeruimd huis met een eigen stijl & zorgvuldig uitgezochte ´unique pieces´. De sleutelbegrippen? Kwaliteit & uitstraling! In dit artikel vind je ideeën en inspiratie om voor een persoonlijke stijl in huis. Dit zijn de nieuwste trends op het gebied van inrichting en design meubels:

huis met planten

De natuur in huis

Het gebruik van natuurlijke materialen zoals marmer, hout of graniet en meubels geïnspireerd op de natuur blijft een grote trend. Zo voelen we ons één met de natuur en halen we de rust van de natuur naar binnen. Lichte kleuren geven de ruimtes geven een fris & open gevoel. Denk hierbij aan: wit, groen en trendy grijstinten. De meubelen in dit interieur zijn vaak robuust en duurzaam. Ook natuurlijke bohemian details zoals rotan lampen, sisal vloerkleden en gevlochten manden combineren uitstekend.

How to? Kies bijvoorbeeld voor een witte houten vloer, planten in betonnen potten en een grijsgroene muur. Een andere suggestie: een schouw in betonlook, een strak witte bank & ruwhouten bijzettafel.

minimalistisch interieur

Sympathiek minimalistisch

Na de Nordic-stijl is Japandi nog steeds helemaal in. Een prachtige combinatie van het gezellige kalme Scandinavische en een minimalistische & serene Japanse inrichting met strakke lijnen & elegant design. Het motto is less is more met licht hout, simpele vormen en kwalitatieve meubels. Er wordt hoofdzakelijk gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren en materialen in wit, beige, grijs en zwart. Eenvoud, rust, natuur en imperfectie spelen een belangrijke rol.

How to? Hang een simplistisch Japans schilderij op naast een Scandinavische houten leunstoel. Of combineer je grijze Scandinavische bank met een lage en strakke salontafel. Tatami matten en een typische Japanse schuifwand maken het geheel af.

woonkamer met ronde vormen

Ronde vormen

Ronde vormen & zachte materialen zorgen voor een gevoel van vriendelijkheid, welzijn en comfort. De ronde vormen zien we vooral terug in eet- en salontafels, banken en vloerkleden. Materialen zoals teddy en velours worden vooral gebruikt voor de bekleding van zitmeubelen. Gecombineerd met natuursteen en hout creëer je met deze trend een gevoel van veiligheid en geborgenheid: een echt thuisgevoel. De kleuren? Warme roodtinten, bruin en een combinatie van zacht- en donkergroen.

How to? Je bank combineer je bijvoorbeeld met zachte kussens in warme pastelltinten, een fijn hoogpolig tapijt, ronde salontafeltjes en een rond bijzet-meubel uit de populaire Componibili-lijn van Kartell.

nineties interieur

90’s urban stijl

Eerder meer expressie & kleur? Kies dan voor urban of retro. Urban wordt gekenmerkt door stoere betonnen vloeren, ruwe muren & veel staal in combinatie met graffiti, letters, cijfers en lichtbakken. Levensvreugde en creativiteit komen tot leven in de asymmetrische lijnen van design meubels en kunst in felle uitgesproken kleuren. Deze trend is perfect te combineren met de industriële trend van de laatste jaren en brengt een nieuwe flow van lef en uitdrukking met zich mee.

How to? Haal het gevoel van de street art movement van de jaren 90 naar binnen met kleurrijke decoraties, muurschilderingen, graffiti en behang met geometrische patronen.

retro design meubels

Nostalgisch retro

Retro is helemaal terug van weggeweest, in een nieuw jasje van aaibare stoffen zoals wol en velours, aangevuld met warme kleuren zoals okergeel, smaragdgroen, cognac, oranje en grijs. Verder zien we een combinatie van duurzame en tijdloze materialen en persoonlijke blikvangers zoals een vintage platenspeler, een wandkleed of vitrinekastjes met unieke vondsten. De meubels zijn vaak slank en hebben dunne pootjes. Combineren met andere stijlen kan met 70’s prints en polkadots.

How to? Ga voor een strakke zitbank in tweed of boucle op smalle pootjes met een notenhouten salontafeltje erbij voor een rustige stijl. Een messing staande lamp en een grote plant fungeren als blikvanger. Expressiever? Ga dan voor kussens en kunst in felle kleuren en grafische patronen.

De conclusie? Duurzame meubels met een uitgesproken design zorgen voor een eigen unieke stijl die ook na jaren nog aanspreekt en een waardevolle investering zijn.

19/10/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?